Video ⟩ "Zodu atsitu pret zemi." Rīdziniece iekrīt bedrē pie Rīgas pils (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas, Ukrainas un Eiropas Savienības karogi pie Rīgas pils.
Latvijas, Ukrainas un Eiropas Savienības karogi pie Rīgas pils. Foto: Zane Bitere/LETA

Kāda rīdziniece vārdā Sabina draugam no Itālijas izrādīja Rīgu. Skvēra zālienā iepretim pilij Sabina pēkšņi līdz pat cirksnim iekrita bedrē un pamatīgi atsita galvu, informē televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez tabu".

Draugs palīdzēja Sabinai no bedres izkļūt. Atklājās, ka tumsa zālājā apslēpusi zemē ieraktu metāla cauruli. Tai nebija vāka, tādēļ Sabina tajā iekrita ar vienu kāju.

"Mēs apgājām apkārt Rīgas pilij. Gribējām no šīs puses nofotografēt pili. Gājām pa šejieni un iekritām… Lūk bedre. Gājām, sākām fotografēt, iekritu šajā bedrē. Tur ir metāla konstrukcija. Ar kreiso kāju iekritu iekšā. Kāja bija iekšā līdz pat cirksnim, zodu atsitu pret zemi," stāstīja Sabina.

Mediķi Sabinu nogādāja Austrumu slimnīcā, kur konstatēts augšstilba sasitums un nobrāzums. Rīdziniece apgalvo, ka no trieciena cietuši arī zobu implanti. Tāpat esot pasliktinājusies redze.

Sabina ir neizpratnē, kā šāda caurule ir galvaspilsētas centrā. Vietā, kur tūristi staigā pa zālāju, lai iemūžinātu labākos kadrus. Vēl lielāka neizpratne ir par gauso rīcību. Jau nākamajā dienā Sabina pašvaldības policijā uzrakstīja iesniegumu par notikušo, tas gan nav veicinājis lūkas aizvēršanu.

Skvērs pieder Rīgas domei, kas to nodevusi apsaimniekošanai pašu uzņēmumam "Rīgas meži". Tur apgalvo, ka vēl nesen caurulei esot bijis vāks.

Pašvaldībā šobrīd nav īsti skaidrības, kādam mērķim caurule tur ierakta. "Tā ir aptuveni 30 centimetru diametra caurule. Spriežam, ka senāk to varēja izmantot kā karoga masta vietu vai arī egles novietošanai. Nav precīzi zināms, kas tas par objektu," raidījumam atklāj pašvaldības pārstāvis Kaspars Līcītis.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā caurule no zemes tiks izrakta. Sabina meklē kādu zinošu speciālistu, kurš palīdzētu sagatavot prasību pašvaldībai atmaksāt radušos izdevumus, kā arī kompensēt veselībai nodarīto kaitējumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu