Aptauja: Līdz gada beigām pret gripu vakcinēties plāno tikai 18%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Līdz šī gada beigām pret gripu vakcinēties plāno tikai 18% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, tai skaitā 10% to noteikti darīs, 8% - drīzāk darīs, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra datos.

Dat liecina, ka 76% iedzīvotāju vakcinēties pret gripu šogad neplāno, bet vēl 6% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pret gripu plāno vakcinēties mazāk iedzīvotāju nekā pret Covid-19. Aptaujas dati liecina, ka pret Covid-19 līdz gada beigām vakcinēties plāno 28%, to neplāno darīt 66%, 10% konkrētu viedokli sniegt nevarēja, bet vēl 6% respondentu aptaujas veikšanas brīdī atbildēja, ka vakcīnu pret Covid-19 šoruden jau ir saņēmuši.

Pēc respondentu dzimuma secināms, ka nedaudz biežāk pret gripu vakcinēties plāno sievietes - viņu vidū šis rādītājs ir 19%, kamēr vīriešiem - 17%. Tikmēr 74% sieviešu un 76% vīriešu sniedza pretēju atbildi, bet vēl 6% sieviešu un 7% vīriešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Vērtējot datus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, nedaudz biežāk pozitīvu atbildi par vakcinēšanos pret gripu snieguši latvieši - viņu vidū to līdz gada beigām plāno darīt 19%, bet krievvalodīgiem šis rādītājs ir 17%. Tikmēr 76% latviešu un 75% krievvalodīgo vakcinēties pret gripu līdz gada beigām neplāno, bet vēl 6% latviešu un 9% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", no 27. līdz 28.septembrim aptaujājot 1634 respondentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu