ASV miris zēns, kurš inficējās ar smadzenes ēdošām amēbām (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikimedia Commons

Pēc peldes Mīdas ezerā, ASV, miris zēns, kurš inficējās ar retām smadzenes ēdošām amēbām, kas apsēdušas ezera ūdeni.

“Izsaku līdzjūtību šī zēna ģimenei. Lai arī es vispirms gribu pateikt, ka tāda veida infekcijas ir ļoti reta parādība, tomēr zinu, ka tas pašlaik nenesīs nekādu mierinājumu viņa ģimenei un draugiem,” paziņojumā teica reģiona veselības dienesta atbildīgais Fermīns Leguens.

Smadzenes ēdošās amēbas “naegleria fowleri” dzīvo augsnē un siltā saldūdenī, piemēram, ezeros. Tās var izraisīt retu slimību, kas skar smadzenes un mugurkaulu. Slimība gandrīz visos gadījumos ir nāvējoša.

Cilvēki ar šo amēbu nevar inficēties, to norijot vai saskaroties ar jau inficētu cilvēku. Lielākajā daļā gadījumu cilvēki inficējas, kad amēba nonāk degunā un vēlāk smadzenēs. Parasti infekcijas simptomi parādās 1 līdz 12 dienu laikā pēc inficēšanās. Nāve parasti iestājas 1 līdz 18 dienu laikā pēc simptomu parādīšanās.

Rakstā minētajam zēnam simptomi parādījās aptuveni nedēļu pēc peldes Mīdas ezerā. Agrīno simptomu vidū bija spēcīgas galvassāpes, drudzis un vemšana, bet vēlāk parādījās stīvums kaklā, krampji, garīgie traucējumi, halucinācijas un koma.

Par laimi, tā ir ļoti reta slimība un iespēja, ka cilvēks inficēsies ar šo baktēriju, ir ļoti maza.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu