Video ⟩ "Sacīja, ka liks sodu!" Rīdzinieku pārsteidz pašvaldības attieksme pret savākto lapu maisu novietojumu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rudens lapas.
Rudens lapas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīdzinieks Zigurds kopā ar trīs radiniekiem ir īpašnieks teritorijai Dārziņu apkaimē, kur atrodas ūdenstornis. Pašvaldība apkaimes iedzīvotājiem citus gadus bija norādījusi ka bezmaksas lapu savākšana notiks ūdenstorņa pieguļošajā teritorijā. Šogad čaklākie iedzīvotāji turp aizvilka jau pirmos maisus, bet vēlāk Zigurds saņēma zvanu no Rīgas domes, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Viņš tika informēts, ka pašvaldībā saņemtas sūdzības par maisiem ar lapām, kas novietoti blakus Zigurda kopīpašumam. Nu esot ierosināta lieta un var nākties saņemt sodu. Ja Zigurds vēlas izvairīties no soda naudas, pēc iespējas ātrāk citu atstātie maisi esot jāsavāc.

Līdzīpašniekam izdevies noskaidrot, ka šogad pašvaldība atcēlusi ierasto kārtību un šajā krustojumā vairs nebūs lapu savākšanas punkta.

Iedzīvotāji gan ieraduma pēc turpina lapas vest uz Cidoniju un Jāņogu ielas krustojumu, īpašniekam radot bažas par gaidāmo Rīgas domes sodu. Vienu no piegružotājiem Zigurds iemūžinājis, klausot domes darbinieka ieteikumam, izsaucis arī Rīgas pašvaldības policiju. Likumsargi ieradušies, taču atteikušies piegružotāju sodīt, tā vietā izsakot mutisku brīdinājumu.

Šobrīd Zigurdam abas rokas ir traumētas un viņš nespēj maisus aizvākt, turklāt norāda, ka pats nav piegružojis teritoriju.

Maisus īsi pirms "Bez tabu" ierašanās ieradās savākt pašvaldības pārstāvji. Apkaimes iedzīvotāji gan ir samulsuši un nesaprot, kur šogad paredzēts lapu savākšanas punkts.

Domē sola nesodīt ne Zigurdu, ne citus īpašniekus, kuru pieguļošajās teritorijās līdz šim organizēja lapu savākšanu. Dārziņos redzamie plakāti esot saglabājušies no pagājušā gada. Vietvaras mājaslapā atrodama aktuālā informācija, kur redzams, ka, piemēram, Dārziņos līdzšinējie 15 punkti aizstāti ar diviem.

Pērn iedzīvotāji nodevuši vairāk nekā 2000 tonnu lapu.

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu