Ukrainas artilērijas triecienā Hersonas apgabalā nogalināti desmitiem kadiroviešu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas artilērijas triecienā Hersonas apgabalā ir nogalināti desmitiem kadiroviešu, otrdien vēstīja Ukrainas ziņu avoti.

"Aizsardzības spēku precīzos artilērijas triecienos Hersonas apgabala Kajiru ciemā ir iznīcināti 30 okupanti, bet vairāk nekā 100 ienaidnieka karavīru palikuši gruvešos," apstiprināja Ukrainas armijas Ģenerālštābs otrdienas vakara ziņojumā.

Pirmdien sociālajos tīklos tika izplatīts video no šī ciema līdz ar informāciju, ka Ukrainas bruņotie spēki veikuši raķešu triecienu kadiroviešu bāzei Hersonas apgabalā.

Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Hlans paziņoja, ka šī čečenu vienība bija stacionēta skolā kādā ciemā Dņepras otrā krastā pēc aiziešanas no Hersonas pilsētas.

Kadirovieši bija paši atklājuši savu atrašanās vietu ar fotogrāfijām sociālajos tīklos, vēstīja Hlans.

Viņš ziņoja par vairāk nekā 40 nogalinātiem un drupās apraktiem 60 kadiroviešiem.

Krievijai opozīcijā esošais čečenu "Telegram" kanāls "1Adat" apgalvoja, ka ir apšaudīti Ramzana Kadirova pulka karavīri, kas bija izvietojušies kādā skolā, un lēsa nogalināto kadiroviešu skaitu ap 100.

Kadirovs nekomentēja tieši šo incidentu, bet sociālajos tīklos nosauca Krievijas pieeju Ukrainā par vāju un paziņoja, ka visiem īstenticīgajiem jādodas džihādā pret "sātanismu".

"Es jums dodu vārdu, ka mēs uzbruksim viņiem katru dienu un katru dienu viņus iznīcināsim. (..) Mēs šos šaitanus (sātanus) neņemsim gūstā. Mēs dedzināsim. Nekur neapstāsimies. Mūsu teritorija nav ne Zaporižja, ne Hersona. Mūsu teritorija ir Odesa, Kijiva, Harkiva (..) un visa Ukraina ir mūsu teritorija, Krievijas teritorija (..) Mēs jau pieņēmām lēmumu nevis aizsargāties, bet uzbrukt visur," paziņoja Kadirovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu