Rosina sākt kriminālvajāšanu pret policistu par neizpaužamu ziņu atklāšanu privātpersonai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par neizpaužamu ziņu izpaušanu privātpersonai, informē IDB.

IDB Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai ir nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Rīgas reģiona pārvaldes teritoriālās struktūrvienības amatpersonu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika gūti pierādījumi, ka amatpersona, izmantojot dienesta pienākumu pildīšanai paredzētās informācijas sistēmas, ieguva informāciju par tai zināmas personas atrašanos meklēšanā kādā policijas lietvedībā esošā kriminālprocesā un iegūto informāciju izpauda minētajai privātpersonai.

Informācijas izpaušanas rezultātā apgrūtināta pierādījumu iegūšana kriminālprocesa mērķu sasniegšanai.

Minētajai Valsts policijas amatpersonai saistībā ar notikušo ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, uz laiku aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

IDB 2022.gada pirmajos deviņos mēnešos kompetences ietvaros ir uzsācis 35 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 113 kriminālprocesos.

Šī gada pirmajos trīs ceturkšņos prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai ir nosūtīts 31 kriminālprocess un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 48 personām, tai skaitā 39 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 43 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu