Video Latvijā apzāģētie soliņi piesaista Krievijas propagandistu uzmanību (43)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Eiropa bez Krievijas energoresursiem tā cieš, ka Latvijā iedzīvotāji pieturās apzāģē soliņus, lai varētu sasildīties - tā Krievijas telekanāla "Rossija-1" raidījumā "60 minut" stāsta propagandiste Olga Skabejeva.

"Latvija ir valsts, kas parāda ekonomisko situāciju Eiropā pirms ziemas. Kā redzat, tur masveidā sāk zagt soliņus. Rīgā jau 15 autobusa pieturas palikušas bez soliņiem," stāsta raidījuma vadītāja Olga Skabejeva. 

"Izgriezta sēžamā daļa, kas ir no koka. To izdarījuši nezināmi vietējie. Policija sākusi meklēt vandaļus, bet soliņus, visdrīzāk, vairs neizdosies atgūt. Visticamāk, tie jau tikuši izmantoti malkas vietā."

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) trešdien ziņoja, ka Dobeles un Tukuma novadā šonedēļ izdemolētas 15 autobusu pieturvietas. Pieturvietās bojāti soliņi, kuriem izzāģētas un nozagtas kopā 69 koka latas. Vandaļu nodarītie zaudējumi ir 1157,17 eiro.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šī gada februārī Skabejeva tika iekļauta Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

Krievijas propaganda bieži cenšas attēlot rietumvalstis - un jo īpaši kaimiņvalstis - kā nabadzīgas, neveiksmīgas un neiecietīgas pret krievu valodā runājošajiem.

Šī gada septembrī sociālajos tīklos tika izplatīti attēli ar it kā Latvijas sabiedriskajā transportā izvietotu zīmi, kas krievvalodīgajiem liek ieņemt vietas autobusa aizmugurē.  

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu