Halovīnā Zemei garām pašausies potenciāli bīstams asteroīds (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Asteroīds mākslinieka interpretācijā.
Asteroīds mākslinieka interpretācijā. Foto: pixabay.com

Teju pasaulē augstākā debesskrāpja izmēra asteroīds atklāts pavisam nesen - Zemei garām tas patrauksies tieši Halovīnā.

Asteroīda “2022 RM4” diametrs ir 330 līdz 740 metru. Salīdzinoši pasaulē augstākā ēka Halīfa tornis jeb Burdžhalīfa ir 828 metrus augsta. Asteroīds Zemei garām palidos ar aptuveni 84 500 kilometru stundā lielu ātrumu. Tas ir aptuveni 68 reizes ātrāk par skaņas ātrumu.

Vistuvāk Zemei asteroīds atradīsies 1. novembrī, nonākot 2,3 miljonu kilometru attālumā no mums. Tas ir sešas reizes tālāk nekā vidējais attālums starp Zemi un Mēnesi, vēsta NASA.

NASA par “Zemei tuvu objektu” uzskata katru kosmosa objektu, kas mums pietuvojas tuvāk par 193 miljoniem kilometru, savukārt par “potenciāli bīstamu” objektu kļūst katrs liels objekts, kas mums pietuvojas tuvāk par 7,5 miljoniem kilometru. Visi šie asteroīdi tiek rūpīgi novēroti, lai laicīgi pamanītu pazīmes, ka tie varētu mainīt savu orbītu un apdraudēt Zemi.

NASA ir aplēsusi visu Zemei tuvo objektu trajektorijas līdz pat šī gadsimta beigām. Labā ziņa ir tāda, ka tuvākajos 100 gados, visticamāk, apokalipsi izraisošs asteroīds mūsu planētā neietrieksies.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu