Krievijas pilsoņiem kļūs grūtāk iekārtoties darbā Polijā (2)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Polijas varas iestādes ir nolēmušas atcelt atvieglotu Krievijas pilsoņu piekļuvi Polijas darba tirgum, ņemot vērā Krievijas pilna apjoma iebrukumu Ukrainā un migrācijas no Krievijas riska palielināšanos, intervijā ziņu aģentūrai PAP pavēstīja Polijas ģimeņu un sociālās politikas ministre Marlena Malonga.

"Uzņēmēji, ja viņi grib iekārtot darbā Krievijas pilsoņus uz iekārtošanas darbā atļaujas pamata, vairs netiek atbrīvoti no darba tirgus testa iziešanas," paskaidroja ministre.

Nodarbinātības centra institūcijas izsniedz dokumentu, bez kura darba devējs nevar pieņemt darbā ārzemnieku.

Iepriekš Polijā pieņemt darbā Krievijas pilsoni varēja ar paātrinātu deklarēšanas procedūru, kas ļauj legalizēt iekārtošanu darbā Polijā septiņu dienu laikā. Tagad šo procedūru var izmantot tikai Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas pilsoņi.

Lai ieviestu šādas izmaiņas, Polijai vēl jāizdara grozījumi divos normatīvi tiesiskajos aktos par sezonas darbu un regulējumu atļauju izdošanai ārzemnieku darba izmantošanā.

Polijas varas iestādes pirms tam nosauca Krievijas armijas dezertieru un no mobilizācijas bēgošo ielaišanu Polijā par "lielu risku", kas būtu pretrunā pirms dažām dienām pieņemtajam lēmumam par to, ka pašlaik Krievijas pilsoņiem var izsniegt tikai humānās vīzas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu