Ķēdaiņos veiktās satiksmes izmaiņas piedzīvo pamatīgu fiasko. Sastrēgumi kļuvuši vēl lielāki un garāki (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dimitrijus Kuprijanov/15min.lt

Lietuvas pilsētas Ķēdaiņu iedzīvotāji jau mēnešiem ilgi gaidīja brīdi, kad Tilta ielā tiks saregulēta satiksme, lai neveidotos milzu sastrēgumi. Tas arī tika izdarīts pagājušajā pirmdienā, 24. oktobrī, taču pēc vienas dienas uzstādītais luksofors bija jāizslēdz, jo sastrēgumi kļuva vēl lielāki, vēsta portāls "15min".

24. oktobrī pusdienlaikā Tilta, Šētas un Kauņas ielas krustojumā tika uzstādīts pagaidu luksofors. Tajā netika iekļauta papildu sekcija, kas šoferiem pie sarkanās gaismas ļautu nogriezties pa labi.

Tas radīja pamatīgu haosu Ķēdaiņu pilsētas ielās - sastrēgumi izveidojās ne tikai Tilta, bet arī Kauņas un Šētas ielā.

Turklāt pārslogotajās Tilta un Šētas ielā ne policijas, ne mediķu automašīnas nevarēja brīvi pārvietoties, steidzoties uz notikuma vietām, kas reāli apdraudēja cilvēku dzīvības.

Dienu pēc luksofora uzstādīšanas tas tika izslēgts. Otrdienas, 25. oktobra, pēcpusdienā luksofors atkal tika iedarbināts, šoreiz pievienojot papildu sekciju, kas ļauj šoferiem pie sarkanās gaismas nogriezties pa labi.

Taču arī šāds gājiens neuzlaboja sastrēgumu situāciju Tilta ielā, un luksofors atkal tika izslēgts. Satiksmes eksperti turpina meklēt veidus, kā uzlabot situāciju šajā krustojumā. Kā viens no variantiem tiek minēta luksofora ciklu pārskatīšana.

Iepriekš Ķēdaiņu iedzīvotāji rosināja, ka šajā krustojumā vajadzētu izbūvēt rotācijas apli, ko atbalstīja arī pilsētas vicemērs Pauļus Aukštikalns, taču šī ideja beigās netika apstiprināta, skaidrojot, ka autobusi un kravas auto nevarētu izbraukt rotācijas apli, jo ceļš būtu pārāk šaurs.

Kā pagaidu risinājums šajā krustojumā ir uzstādīts dzelteni mirgojošs luksofors.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu