Bolsonaru joprojām nav atzinis zaudējumu vēlēšanās (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru Foto: Reuters / Scanpix

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pēc svētdienas vēlēšanām, kurās ar nelielu balsu pārsvaru uzvarēja eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva, turpina klusēt un joprojām publiski zaudējumu nav atzinis.

Jau vairāk nekā 24 stundas pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas Bolsonaru nav atzinis vēlēšanu iznākumu, raisot bažas, ka viņš varētu to apstrīdēt.

Balsojumā Lula uzveica Bolsonaru ar 50,9 pret 49,1% balsu. Iznākumam ar tik nelielu vēlēšanu uzvarētāja pārsvaru pār zaudētāju Brazīlijas mūsdienu vēsturē nav precedenta.

Kopš vēlēšanu iznākuma pasludināšanas Bolsonaru nav publiski runājis, nedz nācis klajā ar paziņojumiem savos iecienītajos sociālajos medijos. Iepriekšējos mēnešos viņš daudz runāja par krāpšanos vēlēšanu sistēmā, kā arī pret viņu vērsto sazvērestību.

Pirmdienas rītā galvaspilsētā Braziljā Bolsonaru atstāja savu oficiālo rezidenci un devās uz prezidenta biroju, nekādus komentārus publiski nesniedzot.

Kā norādījušas amatpersonas, prezidents ticies ar kabineta ministriem.

Izskanējušas bažas, ka Bolsonaru varētu mēģināt sarīkot kaut ko līdzīgu ASV Kapitolija nemieriem, kas izraisījās pēc tam, kad Donalds Tramps atteicās atzīt sakāvi 2020.gada Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās.

Tiesa gan, daži no Bolsonaru svarīgākajiem sabiedrotajiem, arī ietekmīgais Kongresa apakšnama līderis Artūrs Lira, viņa zaudējumu vēlēšanās jau atzinuši.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu