Mūrniece: jaunajam sasaukumam būs jāstrādā pie valsts drošības nostiprināšanas un atbalsta sniegšanas iedzīvotājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Līdzšinējā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece
Līdzšinējā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Foto: Paula Čurkste/LETA

14. Saeimai būs jāstrādā pie valsts drošības nostiprināšanas, kā arī nepieciešamā atbalsta sniegšanas iedzīvotājiem un uzņēmējiem, šodien 14. Saeimas pirmajā sēdē sacīja līdzšinējās, 13. Saeimas, priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Viņa apsveica deputātus ar ievēlēšanu 14. Saeimā un norādīja, ka jaunajam parlamenta sasaukumam būs jāstrādā īpašos apstākļos, kad Krievijas agresīvais karš pret Ukrainu ir atstājis ietekmi visā pasaulē.

Līdz ar to 14. Saeimas prioritātes būs darbs valsts aizsardzības, iekšējās drošības un energodrošības jomā, atzīmēja Mūrniece. Svarīga būs neatkarības panākšana no Krievija energoresursiem, atbalsta sniegšana iedzīvotājiem, tajā skaitā, uzņēmējiem, kā arī darbs pie ekonomikas attīstības, pauda līdzšinējā Saeimas sasaukuma priekšsēdētāja.

Ārpolitikas jomā Latvijai būs jāturpina atbalstīt Ukraina, akcentēja 13. Saeimas priekšsēdētāja.

Kā ziņots, šodien 14. Saeimas pirmajā sēdē plānots ievēlēt Saeimas Prezidiju. Jau iepriekš ziņots, ka topošās koalīcijas partijas ir vienojušās Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt Edvardu Smiltēnu (AS).

Latvijas Televīzijas vēstīja, ka Saeimas priekšsēdētāja biedru amatus plānots uzticēt līdzšinējai Ārlietu ministrijas parlamentārajai sekretārei Zandai Kalniņai-Lukaševicai (JV) un Jānim Grasbergam (NA). Savukārt Saeimas sekretāra un tā biedra amati varētu tikt uzticēti opozīcijas pārstāvjiem Armandam Krauzem (ZZS) un Antoņinai Ņenaševai (P).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu