Par Saeimas pagaidu Mandātu komisijas priekšsēdētāju ievēlē Čudaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Raimonds Čudars
Raimonds Čudars Foto: Paula Čurkste/LETA

Par Saeimas pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāju komisijas locekļi otrdien ievēlēja Raimondu Čudaru (JV).

Iepriekš parlamenta sēdē par pagaidu komisijas locekļiem deputāti ievēlēja Čudaru, Gunāru Kūtri (ZZS), Juri Viļumu (AS), Raivi Dzinatru (NA), Svetlanu Čulkovu (Stabilitātei!), Antoņinu Ņenaševu (P) un Edmundu Zivtiņu (LPV).

Čudaru ievēlēt par komisijas priekšsēdētāju ieteica Dzintars, kam sekoja komisijas locekļu vienbalsīgs atbalsts.

Komisijas sēdē piedalījās arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa, informējot politiķus par 14.Saeimas vēlēšanu norisi. Viņa atzīmēja, ka vēlēšanu organizēšanas izmaksas būtiski pieaug, tāpēc CVK turpmāk būtu nepieciešams papildu finansējums.

Neviens no politisko partiju pārstāvjiem neizvēlējās CVK izsludinātos vēlēšanu rezultātus pārsūdzēt tiesā, atzīmēja Bērziņa, tomēr norādot, ka partiju "Saskaņa" un "Tautas varas spēks" pārstāvji rezultātus pārsūdzēja komisijā.

Komisijas locekļi vienbalsīgi atbalstīja lēmumprojektu par 14.Saeimas deputātu pilnvaru apstiprināšanu, kas tiks iesniegts izskatīšanai Saeimā turpmākajā parlamenta sēdes gaitā. Par lēmumprojekta referentu tika izraudzīts Čudars.

Šodien 14.Saeimā ievēlētie deputāti sanāk uz parlamenta pirmo sēdi.

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

Foto: 14. Saeimas pirmā sēde

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu