"Progresīvie" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatam virzīs Briškenu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
14. Saeimas deputāts Kaspars Briškens zvērestu jeb svinīgo solījumu apliecina ar savu parakstu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā.
14. Saeimas deputāts Kaspars Briškens zvērestu jeb svinīgo solījumu apliecina ar savu parakstu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Progresīvo" 14.Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatam plānots virzīt Kaspara Briškena kandidatūru.

Savukārt uz "Progresīvo" frakcijas priekšsēdētāja diviem vietnieka amatiem tiek apspriestas vairākas kandidatūras.

Kā ziņots, šodien uz pirmo sēdi sanākusi 14.Saeima, kurā pēc zvēresta jeb svinīgā solījuma nodošanas deputāti atbilstoši Satversmei apstiprināja savas pilnvaras. Šodien paredzēts arī ievēlēt parlamenta Prezidiju.

Jau iepriekš ziņots, ka topošās koalīcijas partijas ir vienojušās Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt Edvardu Smiltēnu (AS). Vēlēšanās uz šo amatu izvirzīti divi pretendenti - Smiltēna un Alekseja Rosļikova (S) kandidatūra.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka Saeimas priekšsēdētāja biedru amatus plānots uzticēt līdzšinējai Ārlietu ministrijas parlamentārajai sekretārei Zandai Kalniņai-Lukaševicai (JV) un Jānim Grasbergam (NA). Savukārt Saeimas sekretāra un tā biedra amati varētu tikt uzticēti opozīcijas pārstāvjiem Armandam Krauzem (ZZS) un Antoņinai Ņenaševai (P).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu