Amati Saeimā ir sadalīti atbilstoši partiju "norunai", uzskata eksperts (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors, politologs Juris Rozenvalds.
Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors, politologs Juris Rozenvalds. Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Prezidija ievēlēšana neapšaubāmi iezīmē potenciālu vienošanos iecerētās koalīcijas starpā, uzskata Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors, politologs Juris Rozenvalds.

Otrdien Saeimas sēdē par Saeimas priekšsēdētāju tika ievēlēts Edvards Smiltēns (AS), bet par 14.Saeimas priekšsēdētāja biedru ievēlēta Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Rozenvalda vērtējumā, amati Saeimā ir sadalīti atbilstoši partiju "norunai" un runāt par neprognozējamību šajā gadījumā nevar.

"Tā tas parasti ir - ja premjera partija, tad Saeimas priekšsēdētāja amatu atdod kādam no koalīcijas partneriem, šajā gadījumā tas ir "Apvienotais saraksts" (AS) un Smiltēns. Pamatamati parasti ir pozīcijai, kaut kas tiek arī opozīcijai. Tādas sīkākas opozīcijas partijas paliek bez savas pārstāvniecības," skaidroja politologs.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētāja otra biedra amatu plānots uzticēt Jānim Grasbergam (NA). Savukārt Saeimas sekretāra un tā biedra amati varētu tikt uzticēti opozīcijas pārstāvjiem Armandam Krauzem (ZZS) un Antoņinai Ņenaševai (P), vēstīja Latvijas Televīzija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu