Vien dienu pēc 14. Saeimas pirmās sēdes "Stabilitātei!" pārstāve Tretjakova noliek deputātes mandātu (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
14. Saeimas deputāte Nadežda Tretjakova nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā.
14. Saeimas deputāte Nadežda Tretjakova nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

14.Saeimā ievēlētā partijas "Stabilitātei!" pārstāve Nadežda Tretjakova Prezidijam ir iesniegusi iesniegumu par atteikšanos no deputātes pilnvarām, trešdien tika paziņots Saeimas Prezidija sēdē.

Partijas līderis Aleksejs Rosļikovs skaidroja, ka jaunā parlamentāriete šādu lēmumu pieņēmusi "ģimenes apsvērumu dēļ", jo nespēšot savu personīgo dzīvi sakārtot tā, lai varētu kvalitatīvi pildīt pienākumus Saeimā. "Situācija vēl tiekot vērtēta", bet, visticamāk, Tretjakova turpmāk vadīs "Stabilitātei!" Latgales struktūrvienību, norādīja politiķis.

Viņas vietā parlamentā kā nākamā pēc balsu skaita Latgales vēlēšanu apgabalā varētu nākt Jekaterina Dorošķeviča. Vaicāts, vai viņa ir piekritusi kļūt par deputāti, Rosļikovs norādīja, ka Dorošķevičai "nav variantu", un, kad visas formalitātes būs nokārtotas, viņai nebūšot iebildumu ieņemt amatu.

Saeimas Prezidijs Tretjakovas iesniegumu ir nodevis Saeimas administrācijai, informēja Prezidijā.

Kā ziņots, parlamentārieši otrdien apstiprināja 14.Saeimas pilnvaras visiem 99 sēdē reģistrētajiem deputātiem. Uz sēdi nebija ieradies Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Gundars Daudze, kuram pilnvaras apstiprinās pirmajā sēdē, uz kuru viņš būs ieradies.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu