Austrija draud liegt patvērumu nemieros iesaistītiem migrantiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Austrijā patvēruma meklētāji sarīkojuši nekārtības, un iekšlietu ministrs Gerhars Karners brīdinājis, ka pret nekārtībās iesaistītajiem tiks sākta patvēruma atteikuma procedūra.

Karners uzsvēra, ka ar vardarbīgajām nekārtībām ir "skaidri pausta antidemokrātiska attieksme pret mūsu konstitucionālajām vērtībām un uzskatiem".

"Nekārtībās bija iesaistīti daudzi cilvēki, kuriem nav Austrijas pilsonības, tādēļ nekavējoties sāksim patvēruma atteikuma procedūras," norādīja ministrs.

Viņš sasaucis īpašu Lincas drošības samitu, lai apspriestu situāciju.

Pirmdien Austrijas trešajā lielākajā pilsētā Lincā un citviet valstī simtiem cilvēku iesaistījās nekārtībās, traucējot sabiedrisko kārtību un bojājot sabiedrisko īpašumu. Nekārtības pārauga sadursmēs ar policiju.

Lincā nekārtībās bija iesaistīti apmēram 200 cilvēku, no kuriem puse, kā tiek ziņots, bijusi patvēruma meklētāji. Vardarbīgās sadursmes turpinājās piecas stundas.

Pilsētā, kas atrodas 30 kilometrus no Čehijas robežas, nekārtībās sabojātas tramvaju elektrības līnijas, kuras tika atslēgtas, lai garantētu gājēju drošību.

Jau vēstīts, ka Čehijas valdība septembra beigās uz laiku atjaunoja kontroli uz robežas ar Slovākiju, lai novērstu nelegālo imigrāciju.

Reaģējot uz Čehijas valdības soli, arī Austrija atjaunojusi kontroli uz robežas ar Slovākiju, kas savukārt pastiprinājusi kontroli uz robežas ar Ungāriju.

Pieaugot nelegālajai imigrācijai, arī Vācijas Bavārijas zeme oktobra sākumā sāka biežāk veikt pārbaudes uz robežām ar Čehiju un Austriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu