VIDEO Rīgā jau otro mēnesi 12 stāvu namā nestrādā lifts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls. Daudzdzīvokļu ēka.
Ilustratīvs attēls. Daudzdzīvokļu ēka. Foto: Tomas Urbelionis/Shutterstock

Ulbrokas ielas iedzīvotāja Rasa un viņas ģimene 12 stāvu namā dzīvo jau 11 gadus. Ģimenei un citiem nama iedzīvotājiem šis rudens gaidāms ne tikai ar lielākiem komunāliem rēķiniem, bet arī papildu fizisko slodzi, jo jau otro mēnesi pilnvērtīgi nedarbojas dzīvokļu nama lifts, vēsta raidījums "Bez tabu".

Divpadsmit stāvu namā dzīvo gan jaunās ģimenes, gan arī vecāka gadagājuma cilvēki, kuriem lifta ilgstoša neesamība ir pamatīgs apgrūtinājums.

Kā stāsta Rasa, divu mēnešu laikā lifts uz brīdi atkal darbojies, taču jau pavisam drīz esot atkal apstājies. Iedzīvotājiem netiek atklāts, kādi ir lifta bojājumi, tomēr viņi uzzinājuši, ka trūkstot kādas detaļas, kas tiek gaidīta no Krievijas.

Raidījuma komanda kāpņu telpā sastop vairākas māmiņas, kuras savus mazos bērnus spiestas nest uz ēkas augšējiem stāviem. Slodze ir pamatīga, tāds ceļš jāmēro vairākas reizes dienā.

"Ir ļoti grūti. Mums ir trīs bērni, jānes arī viņu somas, iepirkumi. Nezinu, ko dara vecāki cilvēki, kur viņi liek atkritumus, kā tiek pēc pārtikas," raidījumam saka kāpņu telpā sastaptā Olga.

Iedzīvotāji norāda uz diviem vīriešiem, kuru automašīna gaida pie kāpņu telpas. Viņi esot lifta meistari, kuri regulāri imitējot lifta labošanu. Kamēr tuvumā redzama raidījuma filmēšanas komanda, vīrieši no mašīnas neizkāpj.

Sazvanītais lifta tehniskais dienests iedzīvotājiem nekādas skaidras norādes nespējot dot, tā vietā tikai varot dzirdēt solījumus.

Namu apsaimnieko pašvaldības uzņēmums "Rīgas nami". Liftu tehniskais dienests izraudzīts konkursā, kur uzvarēja zemākās cenas piedāvātājs. Uzņēmums par katru dienu, kad lifts nedarbojas vietvaras uzņēmumam maksā soda procentus.

Šobrīd apsaimniekotājam tiek solīts, ka detaļu piegādās nākamās nedēļas vidū.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu