Jaunās valdības pirmais uzdevums - izstrādāt sabalansētu budžetu, uzsver Dombrovskis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis
Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Topošās Latvijas valdības pirmais uzdevums būs izstrādāt sabalansētu budžetu, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmā" uzvēra Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks, viens no "Jaunās vienotības" (JV) līderiem Valdis Dombrovskis.

Pašlaik valdības veidošanas iniciatīvu ir uzņēmies Dombrovska partijas biedrs Krišjānis Kariņš. Taujāts, kādi būtu trīs pirmie svarīgākie darbi jaunajai valdībai, politiķis kā pirmo nosauca nākamā gada valsts budžeta veidošanu.

Dombrovskis uzsvēra, ka nākamā gada budžetā būs svarīgi atrast balansu starp mērķētiem atbalsta pasākumiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem, vienlaikus valdībai esot fiskāli piesardzīgai un cenšoties mazināt budžeta deficītu.

Kā otru svarīgāko darba jomu jaunajai valdībai komisārs minēja lēmumus saistībā ar augstajām enerģijas cenām, tostarp par enerģētikas infrastruktūras pilnveidošanu.

Savukārt kā trešo problēmu loku viņš nosauca sociālos jautājumus, jo Latvijā joprojām ir viens no augstākajiem ienākumu nevienlīdzības rādītājiem Eiropas Savienībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu