Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlē bijušo mēra vietnieci Sausiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlē bijušo mēra vietnieci Sausiņu
Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlē bijušo mēra vietnieci Sausiņu Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien ar 17 balsīm "par" un divām balsīm "pret" par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlēta bijušā mēra, 14. Saeimā ievēlēta deputāta Uģa Mitrevica (NA) vietniece Līga Sausiņa.

Sausiņa par deputāti tika ievēlēta no Nacionālās apvienības (NA), Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) apvienotā saraksta un ievēlēšanas brīdī bija LRA biedre, taču tagad esot bezpartejiska.

Sausiņa norādīja, ka izstāšanās no LRA ir bijis viņas personīgs lēmums, plašāk to nekomentējot. Viņa piebilda, ka patlaban viņa neplāno iestāties kādā citā politiskajā partijā.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās NA, LRA un LZP apvienotais saraksts uzvarēja pašvaldību vēlēšanās Siguldas novadā, iegūstot 12 no 19 vietām.

Pret Sausiņas kandidatūru balsoja divi Krimuldas novada partijas deputāti - Ance Pētersone un Erlends Eisaks.

Viņa bija vienīgā pretendente uz domes priekšsēdētājas amatu.

Sausiņai Siguldas novada domes deputāta mandāts ir kopš 2009.gada, kopš 2013.gada viņa ir Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietniece, kā arī bioloģijas skolotāja Siguldas Valsts ģimnāzijā.

Domes priekšsēdētājai ir Latvijas Universitātē iegūta bioloģes, bioloģijas un ķīmijas pasniedzējas kvalifikācija, kā arī dabas zinātņu maģistra grāds bioloģijā.

Runājot par savām personības iezīmēm, Sausiņa atzina, ka vienmēr bijusi ne tikai teicamniece pēc atzīmēm, bet arī spējusi iedziļināties un izprast dažādus jautājumus. Viņa uzskata, ka viņai nav raksturīga virspusējība, tādēļ to necieš arī citos cilvēkos.

Jaunā domes priekšsēdētāja sevi uzskata par komunikablu cilvēku, kas prot ne tikai klausīties, bet arī sadzirdēt. Viņas iecere ir visiem 19 deputātiem strādāt kopā ne tikai komitejās un domes sēdēs, bet arī veidot fokusgrupas dažādu jautājumu risināšanai, jo katrs deputāts kādā jomā ir zinošākais un pieredzējušākais. Sausiņa sola turpināt aktīvu saziņu ar visiem novada iedzīvotājiem, rīkojot regulāras tikšanās par aktuāliem jautājumiem.

Sausiņa pauda vēlmi turpināt darbu arī skolā, lai sagatavotu izlaiduma klašu audzēkņus eksāmeniem. "Uz skolu es dodos sevi harmonizēt, jo, pavadot pāris stundas ar bērniem, dzīve šķiet ļoti vienkārša," atzina domes priekšsēdētāja.

Pēc ievēlēšanas viņa pauda apņēmību turpināt iesāktos darbus novada attīstībai.

Sausiņa pateicās deputātiem par uzticību un informēja par savas darbības prioritātēm. "Kā novadniece skaidri apzinos mūsu kopienas lielo spēku un tās vērtības - ilgtspēju, dabai un videi draudzīgus risinājumus, ģimenēm pieejamu, ērtu un drošu infrastruktūru, kā arī digitālo pakalpojumu attīstību. Vērtībās balstīts darbs ir manas un manas komandas prioritātes," uzsvēra jaunā domes priekšsēdētāja.

Lai turpinātu novada attīstību, viņa solīja palielināt sabiedrības līdzdalību lēmumu pieņemšanā, veidojot iedzīvotāju padomes un atbalstot kopienu iniciatīvas. Novērtējot ekskluzīvo iespēju dzīvot Gaujas Nacionālā parka teritorijā, pašvaldībā jāīsteno aktivitātes, lai virzītos uz Latvijā pirmo bioreģionu, veicinot bioloģisko lauksaimniecību. Tāpat liels izaicinājums ir jauna, pieejama dzīvojamā fonda veidošana, norādīja Sausiņa.

Šodien plkst.16 notiks otra domes ārkārtas sēde, kurā vēlēs domes priekšsēdētāja vietnieku, veiks izmaiņās komiteju sastāvā un skatīs arī citus jautājumus.

Mitrevicam atstājot amatu domē, deputātes mandātu ir ieguvusi Siguldas pilsētas vidusskolas direktore Ņina Balode.

Kā vēstīts, jauns novada domes priekšsēdētājs pašvaldības deputātiem bija jāievēlē, jo līdzšinējais mērs Mitrevics tika ievēlēts 14.Saeimā. Mitrevics parlamenta vēlēšanās bija NA premjera amata kandidāts, bet pagaidām pie iespējas veidot valdību nav ticis.

Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietnieki bija Sausiņa un Linards Kumskis, kuri abi pārstāv Mitrevica sarakstu.

Līdzās 12 no NA, LRA un LZP apvienotā saraksta ievēlētajiem deputātiem Siguldas novada domē strādā arī pa diviem deputātiem no "Jaunās vienotības", "Latvijas Zemnieku savienības" un "Krimuldas novada partijas". Vēl viens deputāta mandāts ir "Latvijas Attīstības" un "Vidzemes partijas" sarakstam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu