Protestus sākušie mobilizētie čuvaši aizsūtīti īsā atvaļinājumā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Mobilizētie Čuvašijas iedzīvotāji, kuri šonedēļ armijas mācību centrā Uļjanovskas apgabalā sarīkoja protesta akciju pret neizmaksāto atalgojumu, aizsūtīti divu dienu atvaļinājumā, vēsta “Telegram” kanāls “Serditaja Čuvašija”.

Vairāk nekā simts mobilizēto Čuvašijas iedzīvotāju sāka protesta akciju pret to, ka viņiem nav ticis izmaksāts solītais atalgojums. Viņi pieprasīja 300 000 rubļu, kas viņiem par dalību karā Ukrainā solīti kara komisariātos pēc mobilizēšanas.

Kā rakstīja Krievijas izdevums “Baza”, protestu apspiešanā iesaistīta pat Nacionālā gvarde un īpašo uzdevumu vienība OMON. Vēlāk “Serditaja Čuvašija” ziņoja, ka protestētāji esot “nomierināti”. Kā tieši tas tika izdarīts, netika ziņots.

Saskaņā ar “Serditaja Čuvašija” rīcībā esošo informāciju, protesta rezultātā aptuveni 1800 mobilizēto uzrakstījuši sūdzību par pulka komandieri.

Piektdien mācību centrā ieradās delegācija no Maskavas, Uļjanovskas apgabala pašvaldības, kā arī Izmeklēšanas komitejas un prokuratūras pārstāvji. Protestētājus esot uzrunājis arī kāds Krievijas Valsts domes deputāts.

Krievijas diktators Vladimirs Putins 19.oktobrī parakstīja rīkojumu, kas nosaka, ka ikvienam mobilizētajam pēc ierašanās armijas daļā pienākas materiāla atlīdzība, kas nav mazāka par 195 000 rubļu. Šis rīkojums stājās spēkā 1.novembrī.

Dažas dienas pēc mobilizācijas sākuma, Krievijas Valsts domes deputātu grupa iesniedza likumprojektu, kas paredz izmaksāt 300 000 rubļu atlīdzību visiem mobilizētajiem. Tomēr mēnesi vēlāk šis likumprojekts tika atsaukts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu