Arī okupētajā Doneckas apgabalā ir ieslodzījuma vieta mobilizētajiem, kas atsakās karot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vismaz 21 mobilizētais, kurš atteicies karot Ukrainā, tiek turēts ieslodzījumā pagrabā Krievijas okupētā Doneckas apgabala ciematā Zavitne Bažanja, ziņo Krievijas izdevums “The Insider”, atsaucoties uz šo Krievijas pilsoņu sievu un māšu vēstuli.

Šajā vēstulē teikts, ka vismaz astoņi ieslodzījumā turētie vīrieši pirms mobilizācijas strādājuši Krievijas  Piejūras novada metalurģijas uzņēmumā “Daļpoļimetall”, kas atrodas Daļņegorskā.

Radinieki apgalvo, ka uz šiem cilvēkiem mobilizācijai vispār nevajadzēja attiekties, jo viņi bijuši nodarbināti aizsardzības rūpniecībā.

Neskatoties uz to, viņi tika nosūtīti uz armijas mācību poligonu, bet pēc tam – uz fronti Ukrainā. Nekādas apmācības šiem cilvēkiem nav tikušas nodrošinātas.

Jau esot Ukrainā, šie cilvēki uzrakstīja iesniegumus par atteikšanos piedalīties kaujās, kā rezultātā viņi tika ieslēgti pagrabā. Ar ieslodzījumu tiek mēģināts piespiest, lai šie cilvēki atsauc savus iesniegumus un atsāk piedalīties kaujās.

Ieslodzījumā turētie savām ģimenēm arī sūdzējušies, ka viņus pienācīgi nebaro un nenodrošina par higiēnas līdzekļiem.

Viņi arī tiek saukti par nodevējiem un viņiem tiek draudēts ar nošaušanu.

Kā norāda radinieki, pirms ieslodzīšanas pagrabā Zavitne Bažanjā, viņi uzturējušies netālu no Mariupoles.

Šovasar neatkarīgie mediji ziņoja, ka Krievijas kontrolētajā Luhanskas apgabala teritorijā okupanti izveidojuši ieslodzījuma vietu, kurā tiek turēti vairāki simti kareivju, kuri nolēmuši atvaļināties no dienesta.

Savukārt šoruden pirmo reizi izskanēja informācijas par soda nometnēm mobilizētajiem, kuri atteikušies karot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu