VIDEO ⟩ Vai automašīnas drīkst pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslu? (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgas centrā bieži novērots, ka šoferi brauc pa sabiedriskā transporta joslu un vēlāk "lien" atpakaļ savā joslā, radot sastrēgumus un kavējot sabiedriskā transporta kustību. Tagad sodīt pārkāpēju var pārsvarā pieķeršanas brīdī, bet  nākotnē iecerēts cīnīties ar kameru palīdzību, fiksējot pārkāpumu un vēlāk piesūtot par to rēķinu, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane skaidroja: "Sabiedriskais transports var būt prognozējams, ja tas pēc iespējas brauc pa savu joslu. Taču, ja uz sabiedriskā transporta joslām uzbrauc vai pārvietojas tie, kam tur nevajadzētu būt, tas, protams, ietekmē kustības sarakstu."

Šādu autovadītāju dēļ, kuri nerespektē Ceļu satiksmes noteikumus, trolejbuss vai autobuss var kavēties 10 līdz 20 minūtes.

Valsts policijā uz jautājumu, cik daudz autovadītāju saukti pie atbildības par šādiem pārkāpumiem, atbildēja: "Šī situācija ir diezgan raiba, bet, protams, lielākie šāda veida pārkāpēji ir konstatēti Rīgas pilsētā. Skaitļi ir pietiekoši lieli – šogad ir konstatēti 313 vadītāji, kas ir braukuši pa šīm joslām, savukārt 828 gadījumos šāda rīcība ir kvalificēta kā agresīva braukšana, kad vadītājs, izmantojot sabiedriskā transporta joslas, ir apsteidzis citus satiksmes dalībniekus, tādā veidā ignorējot viņu intereses."

Papildus tam Valsts policijas rīcībā ir arī tehniskais transportlīdzeklis – 360 grādu videosistēma, ar kuras palīdzību šī gada laikā konstatēti vairāk nekā 2300 gadījumu, kad autovadītāji braukuši pa sabiedriskā transporta joslām.

Par šādu pārkāpumu ir paredzēts un tiek piespriests naudas sods 40 eiro apmērā. Ja šī darbība tiek kvalificēta kā agresīva braukšana, tad naudas sods ir krietni lielāks – no 70 līdz 280 eiro.

Video: "4. studija" sižets

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu