Amatā pārvēlēts Floridas gubernators Desantiss

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rebecca Blackwell/AP/Scanpix

ASV otrdien notikušajās vidustermiņa vēlēšanās par Floridas štata gubernatoru tika ievēlēts līdzšinējais gubernators republikānis Rons Desantiss, ziņoja telekanāli ABC un CNN.

Desantiss tika pārvēlēts, sakaujot sāncensi Čārliju Kristu no Demokrātu partijas.

44 gadus vecais Desantiss tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem pretendentiem uz republikāņu 2024.gada Baltā nama nomināciju. Tā kā arī eksprezidents Donalds Tramps tiek uzskatīts par potenciālu šīs nominācijas kandidātu, viņa attiecībās ar Desantisu parādījusies spriedze.

Desantiss pievērsa valsts mēroga uzmanību ar savu pretošanos stingriem pasākumiem Covid-19 izplatības palēnināšanai. Viņš arī kļuvis par vienu no līderiem konservatīvo pretestībā augošajai iecietībai pret LGBT tiesībām un aprīlī parakstīja likumu, kas aizliedz abortus pēc 15. grūtniecības nedēļas.

Sekojot konservatīvo politikai, Floridas gubernators šogad arī nosūtīja desmitiem nelegālo imigrantu uz Martasvinjardas salu Masačūsetsas štatā.

Lai gan Desantiss nav oficiāli paziņojis par savu kandidēšanu uz republikāņu 2024.gada Baltā nama nomināciju, viņš arī nav to noliedzis un atsakās apstiprināt, ka viņš paliktu štata gubernatora amatā uz visu otro termiņu.

66 gadus vecais Čārlijs Krists bija Floridas gubernators no 2007. līdz 2011.gadam, kad viņš bija Republikāņu partijā. Vēlāk Krists pārgāja uz Demokrātu partiju un kā tās biedrs tika ievēlēts par ASV Pārstāvju palātas locekli, bet pēc tam nolika kongresmeņa mandātu, lai atkal kandidētu Floridas gubernatora vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu