Rīgas zooloģiskajā dārzā notiks radošā darbnīca "Dzīvnieku īpašās spējas"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Nedēļas nogalē Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks radošā darbnīca "Dzīvnieku īpašās spējas", informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļa.

Radošā darbnīca notiks Latvijas abinieku un rāpuļu zālē šodien un 13.novembrī no plkst.12 līdz 15, un to vadīs māksliniece Aija Putniņa.

Katram dzīvniekam ir izstrādāta sava stratēģija, lai spētu izdzīvot briesmu pilnajā pasaulē. Arī daudziem Rīgas zooloģiskā dārza iemītniekiem piemīt kādas īpašas prasmes, kas ļauj tiem būt labākiem un veiksmīgākiem, salīdzinājumā ar to konkurentiem par barību, mājvietu un drošību, norāda zoodārza pārstāvji.

Piemēram, čūskas redz infrasarkano starojumu, kas ļauj tām sekmīgi medīt siltasiņu dzīvniekus - grauzējus - arī pilnīgā tumsā. Turklāt ienaidnieka tuvošanos tās sajūt ar visu ķermeni, pateicoties zemes vibrācijām.

Citi rāpuļi - hameleoni - spēj mainīt ādas krāsu ne tikai atkarībā no vidē valdošajiem toņiem, bet arī atkarībā no noskaņojuma. Turklāt tie spēj skatīties ar katru aci uz savu pusi un zibenīgi ātri izšaut mēli, lai noķertu kukaini.

Kamielim ķermeņa temperatūra var strauji mainīties vairāku grādu robežās, nesagādājot nekādas veselības raizes. Tas notiek pateicoties īpašās formas eritrocītiem.

Savukārt skudras spēj pacelt ļoti smagus priekšmetus, kas var būt pat 100 reižu smagāki par pašiem cēlējiem.

Kailajiem smilšracējiem piemīt sevišķas spējas nesaslimt ar onkoloģiskām slimībām.

Tomēr ne vienmēr slepenās prasmes esot tik noslēpumainas - piemēram, melni balti svītrotām zebrām atliek vien pulcēties lielā barā, lai pilnīgi samulsinātu ikvienu plēsēju, kurš nespēj vairs izšķirt katra konkrētā dzīvnieka apveidu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu