Sprādziens Stambulā: vismaz seši cilvēki gājuši bojā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Spēcīga bumbas eksplozijā svētdien iecienītā iepirkšanās ielā Stambulā gājuši bojā seši cilvēki un vairāki desmiti ievainotu, paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Pirms došanās uz G20 samitu Indonēzijā Erdogans žurnālistiem teica, ka eksplozija ir "nodevīgs uzbrukums" un tā īstenotāji tiks sodīti.

"Būtu nepareizi ar pārliecību teikt, ka tas ir terorakts," vēlāk preses konferencē sacīja Turcijas prezidents, atzīstot, ka pirmās pazīmes tomēr liecina, ka "šeit ož pēc terorakta".

Četri cilvēki nomiruši notikuma vietā un divi vēlāk slimnīcā, informēja Turcijas prezidents. Tiek ziņots par 81 ievainoto.

Turcijas viceprezidents Fuats Oktajs paziņoja, ka teroraktu varētu būt veikusi sieviete, kura detonējusi bumbu.

Savukārt Turcijas tieslietu ministrs Bekirs Bozdags informēja, ka aizdomās tiek turēta kāda sieviete, kas 40 minūtes sēdējusi uz soliņa, tad piecēlusies un pēc mirkļa nograndis sprādziens.

Turcijas mediju uzraugs noteica pagaidu aizliegumu ziņām par eksploziju, kas nozīmē, ka mediji nedrīkst pārraidīt video, kuros redzams sprādziena brīdis un notikumi drīz pēc tā. Līdzīgi aizliegumi bijuši arī pēc citiem uzbrukumiem un negadījumiem. Tāpat ierobežota arī sociālo tīklu darbība.

Uzbrukumu nosodīja Grieķija, ASV, kā arī Francijas prezidents Emanuels Makrons un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Līdzjūtību Turcijai izteica arī Eiropadomes prezidents Šarls Mišels un citi pasaules līderi.

Istiklala ielā 2015.un 2016.gadā notika vairāki uzbrukumi, par kuriem atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts". Šajos uzbrukumus tika nogalināti gandrīz 500 cilvēki un vairāk nekā 2000 tika ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu