Dzērājšoferiem atņems mašīnas. Bargs sods būs arī par braukšanu ar citu auto (27)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: perfectlab/Shutterstock

Valsts policiju satrauc, cik daudzi šoferi sēžas pie auto stūres ar reibumu virs pusotras promiles. Lai šai problēmai pievērstu sabiedrības uzmanību, medijos būs redzama nu jau kārtējās kampaņas videoklipi. Policija gan lielākas cerības liek uz izmaiņām krimināllikumā ar iepriekš vēl nebijušiem sodiem, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Par braukšanu 1,5 vai vairāk promiļu reibumā būs kriminālatbildība un konfiscēs automašīnu un spēkratu atpakaļ neatdos. Ja dzērājšoferis stūrēs citai personai piederošu transportu, nomātu vai līzingā, tad tā vērtībā noteiks naudas sodu, un tad jau nāksies maksāt daudzus tūkstošus eiro. Tāpat būs darīšana ar tiesu izpildītājiem. Policija šokā – šogad pieķerto dzērājšoferu skaits tuvojas 4000.

Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics sacīja: "Vismaz viena piektā daļa ir tādu, kas pēdējā gada laikā vairākkārt sēdušies pie stūres alkohola reibumā un turklāt neatkarīgi no tā, vai viņam ir iestājies liegums vadīt transporta līdzekli. Varam teikt, ka tur ir milzīgs recidīvs."

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis uzskata – no lielas daļas nemaz nevarēs piedzīt sodu automašīnas vērtībā. Tur priekšā par ko citu jau ir nenomaksāti milzu parādi. "Tas sods var sasniegt 50 000 vai pat 60 000, nu, cik viņš labu mašīnu būs dabūjis. Lielai daļai jau nekā nav. Un tie, kuriem nekā nav, ir vienalga. Viņos aizklauvēties līdz sirdsapziņai vai prātam būs visgrūtāk."

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu