Likvidēs Pārresoru koordinācijas centru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Ministru prezidenta pakļautībā esošā Pārresoru koordinācijas centra (PKC) likvidāciju no 2023.gada 1.marta, pievienojot to Valsts kancelejai (VK), lai nodrošinātu valsts pārvaldes institucionālās sistēmas pilnveidošanu un darbības efektivitāti.

VK norāda, ka, izvērtējot iestāžu funkcijas, secināts, ka tās ir līdzīgas un saistītas, tāpēc ir jāskata, kā padarīt efektīvāku minēto funkciju veikšanu valstī kopumā, apvienojot resursus un esošās iestrādes vienā iestādē, tādējādi arī samazinot valsts pārvaldes sadrumstalotību un stiprinot valdības centru.

Rīkojuma projekts sagatavots, lai uzlabotu valsts attīstības plānošanu un koordināciju, kā arī samazinātu valsts pārvaldes sadrumstalotību un stiprinātu valdības centru. Tāpat regulējuma mērķis ir veidot spēcīgu, profesionālu, kompetentu un kompaktu valsts pārvaldi, kas spēj operatīvi un koordinēti risināt gan šodienas, gan nākotnes izaicinājumus. Ir nepieciešams spēcināt gan analītisko kapacitāti, gan pārresoru koordināciju un sadarbību, vienlaikus samazinot funkciju sadrumstalotību un pārklāšanos, norāda VK.

Ņemot vērā VK radniecīgo funkciju veikšanu, PKC pievienojams Valsts kancelejai. Iecerēts, ka tādējādi tiks stiprināts valdības centrs, lai tas spētu sniegt efektīvu atbalstu Ministru prezidentam lēmumu pieņemšanā, nodrošināt Ministru kabineta nosprausto mērķu sasniegšanu un vienlaikus nodrošināt starpresoru darba koordināciju, modernu stratēģisko plānošanu, valsts pārvaldē nozīmīgu reformu ieviešanu un to īstenošanas uzraudzību.

Paredzēts, ka no 2023.gada 1.marta VK būs PKC funkciju, pārvaldes uzdevumu, tiesību, saistību, prasību, informācijas sistēmu, mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva pārņēmēja.

Pašreiz PKC ir 25 amata vietas, kuras iespēju robežās arī turpmāk nodrošinās funkciju veikšanu.

Tāpat paredzēts, ka Ministru prezidentam jāizveido PKC likvidācijas komisija, kurai līdz nākamā gada 1.martam jānodrošina PKC materiālo un nemateriālo vērtību, finanšu līdzekļu un saistību inventarizāciju un materiālo un nemateriālo vērtību, finanšu līdzekļu, saistību, kā arī arhīva un lietvedības nodošana VK, kā arī jānodrošina PKC slēguma bilances sagatavošana.

Ar PKC likvidāciju saistītos izdevumus paredzēts segt no PKC darbības nodrošināšanai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu