VIDEO Vai autoizstāžu ēra ir beigusies?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Starptautiskās autoizstādes gadu desmitiem bija centrālā skatuve jaunu auto vispasaules pirmizrādēm. Covid-19 pandēmija un citas likstas aizvērušas motoršovu durvis, daudzviet šķiet uz neatgriešanos. Tāpēc vēl, jo pārsteidzošāks šķita paziņojums par Parīzes motoršova rīkošanu 2022. gada oktobrī.

Vairums lielo auto koncernu dalību atteica, un izstāde aizņēma labi ja pusi no kādreizējā apjoma. Galvenās lomas sadalīja pašmāju ražotāji, kā arī lielākas un mazākas kompānijas no Ķīnas, kurām nu pavērās lieliska iespēja pagozēties vietās, kuras agrāk ieņēma "Audi", BMW vai "Lexus".

Par spīti pesimistiskām prognozēm, "Mondial" rīkotājiem izdevās panākt savu - nedēļas laikā halles "Porte de Versailles" stacijā apmeklēja ap 400 000 cilvēku. Tas gan ir trīs reizes mazāk nekā labajos gados, taču ne tik slikti kā varēja būt.

Galu galā Parīzes autoizstādi ar savu klātbūtni pagodināja pats Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš pavadīja šeit vairākas stundas, galvenokārt gan franču ražotāju stendos. Vai nu aiz spītības vai atbildības tie bija pacentušies godam.

Video: "TV Autoziņas" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu