VIDEO ⟩ "Kad gribi "ZooExpo" kāmīti redzēt pirmais!" Rīgā iemūžina divus rupjus pārkāpumus īsā laikā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video/TVNET kolāža

Kāds portāla TVNET lasītājs pagājušajā nedēļas nogalē iemūžinājis divus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus īsā laika sprīdī. Sazinājāmies ar Valsts policiju, lai noskaidrotu, kādus sodus par šādiem rupjiem pārkāpumiem var piemērot.

Pie iesūtītajiem video lasītājs asprātīgi rakstīja: "Kad gribi "ZooExpo" kāmīti redzēt pirmais."

Jāpiemin, ka Ķīpsalā tajā nedēļas nogalē norisinājās Starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "ZooExpo", kurp, iespējams, devās video redzamie šoferi.

Video: Pirmais pārkāpējs

Kadri iemūžināti video reģistratorā 12. novembrī. Pirmais pārkāpējs nofilmēts plkst. 12.47, uzbraucot uz Vanšu tilta. Redzams, ka "Volkswagen" šoferis klaji ignorē to, ka konkrētajā vietā ir tikai viena uzbraukšanas josla uz tilta. Turklāt joslu sadala dzeltenas apmales, kam seko gājēju pāreja.

Redzams, ka "Volkswagen" šoferis ar vienu mašīnas pusi arī pārvietojas pa zaļo zonu. Kādi ir bijuši iemesli šādai agresīvai šofera braukšanai, zinās tikai viņš pats.

Video: Otrais pārkāpējs

Savukārt otrs pārkāpējs ir iemūžināts Ķīpsalas un Āzenes ielu krustojumā plkst. 13.01. Video redzams, ka minētajā krustojumā ir intensīva satiksme, kad pēkšņi pa Ķīpsalas ielu virzienā uz izstāžu halli, labajā ceļa malā pa velojoslu brauc "Peugeot" spēkrats.

Transportlīdzeklis, it kā nekas nebūtu noticis, sasniedzot krustojumu, veic labo pagriezienu un netraucēti turpina savu ceļu.

Portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju, kas komentēja video redzamos Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Valsts policija norādīja, ka šādā gadījumā autovadītāji (aculiecinieki, kuri ar video reģistratoru palīdzību fiksējuši ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, tiek aicināti iesniegt oficiāli šos materiālus Valsts policijā, klāt norādot precīzu vietu, kur pārkāpums fiksēts.

Aculieciniekiem ir jārēķinās, ka viņi pēc materiāla iesniegšanas var tikt aicināti uz liecību nostiprināšanu.

Konkrētajos gadījumos ir vērtējamas agresīvas braukšanas pazīmes. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no četrpadsmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām, proti no 70 līdz 280 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu