JV nosauc jomas, kurās aicina AS valdības deklarācijas rakstīšanā uzņemties atbildību

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
14. Saeimas deputāti Jānis Dombrava (no kreisās), Krišjānis Kariņš un partijas "Apvienotais saraksts" Ministru prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns piedalās preses konferencē pēc tikšanās, kurā pārrunāja valdības darbības modeli
14. Saeimas deputāti Jānis Dombrava (no kreisās), Krišjānis Kariņš un partijas "Apvienotais saraksts" Ministru prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns piedalās preses konferencē pēc tikšanās, kurā pārrunāja valdības darbības modeli Foto: Zane Bitere / LETA

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) aicina partiju apvienību "Apvienotais saraksts" (AS) valdības deklarācijas rakstīšanā uzņemties darba grupu vadību, lai izstrādātu darba plānus reģionu attīstības, vides un digitalizācijas, zemkopības un mežsaimniecība, veselības, iekšējās drošības un krīzes vadības jomās.

Kā informēja JV, "pamatojoties uz līdzšinējām starppartiju konsultācijām un vienošanos par atbildības sfēru sadali, kā arī ievērojot Valsts prezidenta Egila Levita lūgumu jaunnedēļ iesniegt valdības deklarācijas sagatavi", JV aicina pārējās jauno koalīciju veidojošās partijas sākt darbu pie šī dokumenta, izvirzot darba grupu vadītājus nozarēs, par kurām katrs politiskais spēks aicināts uzņemties atbildību.

JV apņēmusies vadīt valdības deklarācijas sagatavošanu tādās jomās kā finanses, ārpolitika, izglītība un zinātne, valsts pārvalde, tiesiskums un cīņa pret korupciju, klimats (vide) un enerģētika, labklājība un bērnu atbalsta politika.

Nacionālā apvienība (NA) nominēs darba grupu vadītājus, lai izstrādātu valdības deklarācijas saturu tādās nozarēs kā aizsardzība, ekonomika un nodarbinātība, satiksme, kultūrtelpa, nacionālā identitāte un informatīvā telpa, norāda JV pārstāvji.

Atbilstoši JV redzējumam, politisko spēku izvirzītie darba grupu vadītāji koordinēs visu valdību veidojošo partiju pārstāvju dalību darba grupās, kurās tiks pieaicināti arī Pārresoru koordinācijas centra un Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicina darba grupu vadītājus katram savu valdības deklarācijas projekta sadaļu iesniegt līdz svētdienas, 20.novembra, vakaram.

JV iekšēji jau vienojusies gan par valdības deklarācijas sagatavošanas darba grupu vadītājiem savās atbildības nozarēs, gan par pārstāvjiem, kuri deleģēti strādāt pārējās darba grupās. Finanšu sadaļas darba grupu vadīs Arvils Ašeradens (JV), ārlietu - Edgars Rinkēvičs (JV), izglītības un zinātnes - Anda Čakša (JV), bet deklarācijas sadaļa par valsts pārvaldi, tiesiskumu un cīņu pret korupciju tiks sagatavota Ineses Lībiņas-Egneres (JV) vadībā.

Klimata un enerģētikas tēmā darba grupu vadīs Raimonds Čudars (JV), bet par labklājību un bērnu atbalsta politiku - Evika Siliņa (JV). Pārējās nozarēs deleģētie JV pārstāvji būs gan 14.Saeimas, gan pašvaldību deputāti un nozaru eksperti.

NA deputāts Jānis Dombrava aģentūru LETA informēja, ka viņa pārstāvētā partija ekonomikas un finanšu sadaļu darba grupām virzīs esošo ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni, Jāni Vitenbergu, Artūru Butānu un Ģirtu Lapiņu, enerģētikas un klimata jautājumu darba grupai - Indriksoni, Vitenbergu un Eināru Cilinski, zemkopības un mežsaimniecības jautājumu darba grupai - zemkopības ministru Kasparu Gerhardu, Jāni Grasbergu un Jāni Eglīti, satiksmes jautājumu darba grupai - Gerhardu, Vitenbergu un Robertu Zīli, bet reģionu attīstības un digitalizācijas darba grupai - Uģi Mitrevicu, Grasbergu un pašu Dombravu.

Darbam pie valsts pārvaldes un tiesiskuma jautājumiem no NA puses tiek virzīti Jānis Iesalnieks, Mitrevics un Gaidis Bērziņš, izglītības darba grupai - Rūdolfs Kalvāns, Edmunds Teirumnieks un Edvards Ratnieks, ārlietu darba grupai - Rihards Kols, Ināra Mūrniece un pats Dombrava, labklājības un bērnu lietu darba grupai - Imants Parādnieks, Mitrevics un Jurģis Klotiņš, veselības darba grupai - Teirumnieks, Parādnieks un Dzintars Mozgis, aizsardzības un iekšējās drošības darba grupām - Edvīns Šnore, Mūrniece un pats Dombrava, bet kultūras darba grupai - kultūras ministrs Nauris Puntulis, Šnore un Ritvars Jansons.

Jau vēstīts, ka, saglabājoties arī neatrisinātiem jautājumiem, tomēr pašlaik iezīmējusies vismaz daļēja AS un JV vienošanās par atbildības jomu sadalījumu topošajā valdībā. Pašlaik cita starpā notiek virzība uz valdības deklarācijas veidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu