Hersonas apgabalā atrasti 63 spīdzināšanas upuru līķi (3)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji ir Hersonas apgabalā atraduši 63 krievu okupantu spīdzināšanas upuru līķus, paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis.

"Pašlaik ir atrasti 63 līķi Hersonas apgabala teritorijā, bet mums jāsaprot, ka meklējumi ir tikai sākušies, tāpēc tiks atrasti vēl daudzi moku kambari un apbedījumu vietas," ministrs sacīja nacionālajā televīzijas ziņu maratonā.

Viņš informēja, ka tiesībsargājošās iestādes ir uzsākušas 436 lietvedības par pirmajām kara noziegumu pazīmēm. Ir noskaidrotas 11 brīvības atņemšanas vietas, un četrās no tām notikusi spīdzināšana. "Tās tagad apskata izmeklētāji un fiksē katru spīdzināšanas faktu, atrod lieciniekus, kā arī notiek bojāgājušo līķu ekshumācija," stāstīja ministrs.

Monastirskis arī paziņoja, ka ir sākta kolaborantu meklēšana un ap Hersonu ir izveidoti 16 blokposteņi.

"Jau ir pārbaudīti 763 cilvēki, no viņiem pieci ir aizturēti un nodoti Ukrainas Drošības dienestam sakarā ar aizdomām par kolaboracionistisku darbību. Strādā arī poligrafologi, pārbaudot cilvēkus, kas var būt sadarbojušies ar okupantiem. Mums ir saraksti, cilvēki dalās ar informāciju par to, kurš ieņēmis kādus amatus, kurš sadarbojies ar viņiem (okupantiem)," atzīmēja Monastisrskis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu