VIDEO ⟩ Iedzīvotāji uzjautrinās par luksofora stabu, kas novietots skolas teritorijā (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Melnsila un Kapseļu ielu krustojumā parādījies kāds īpatnējs satiksmes regulators - luksofors, kas uzstādīts aiz žoga un atrodas Rīgas Arkādijas vidusskolas teritorijā, vēsta raidījums "Bez tabu".

Sastaptie iedzīvotāji uzjautrinās par būvnieku un projektētāju lēmumiem, taču arī satraucas, vai konkrētais stabs gadījumā nav paredzēts gājējiem pogas nospiešanai, lai ieslēgtu luksoforu.

Raidījums vērsās Rīgas domes Satiksmes departamentā, kas uzreiz norādīja, ka šis neesot departamenta projekts, un ieteica doties uz Rīgas valstspilsētas būvvaldi. Savukārt tur saņemta atbilde, ka notiekošo Melnsila ielā tomēr jākomentē Satiksmes departamentam.

Redzamais elements nav luksofora signāla izsaukšanas poga, bet gan skaņas signāls, kas paredzēts cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Lai gan vizuāli tie ir ļoti līdzīgi, tomēr šis ir  risinājums, kas nodrošina vides pieejamību arī personām ar redzes traucējumiem. Un attiecīgi šeit nebūs un nav paredzēta izsaukšanas poga.

Konkrētais stabs palikšot aiz žoga, jo vietas uz ietves tam neesot. Un stūrītis Arkādijas vidusskolā bijusi vienīgā opcija, lai darbus paveiktu uz pašvaldības zemes.

Vairāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu