VIDEO ⟩ "Kas ir Satversme? Partija!" Cik labi ļaudis pazīst šīs dienas jubilāri Latviju (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Girts Ragelis/TVNET kolāža

Mūsu mīļajai Latvijai šodien, 18. novembrī, aprit 104 gadi. Par godu šim svarīgajam notikumam svētku priekšvakarā devāmies noskaidrot, cik labi ļaudis Rīgā pazīst savu valsti. Skaties video un pārbaudi arī pats savas zināšanas!

Kādam šie jautājumi šķita par vienkāršu, kādam atkal tie likās gana sarežģīti, citam toties bija bail no mūsu Latvijas dzimšanas dienas reportiera Jāņa, bet dienas beigās svarīgs ir tikai viens. Tas, kas mūs visus vieno. Un tā ir brīvība un mūsu Latvija!

Skaties video!

Atgādinām, ka Latvijas Republikas proklamēšanas diena ir Latvijas neatkarības pasludināšanas atzīmēšanas diena, kas tiek svinēta 18. novembrī. Tā ir valsts brīvdiena.

1918. gadā šajā dienā Latvijas Tautas padome Rīgas pilsētas 2. teātra (pašreizējā Latvijas Nacionālā teātra) ēkā paziņoja, ka suverēnā valsts vara Latvijā ir pārgājusi tās rokās, un vērsās pie Latvijas pilsoņiem ar uzsaukumu, kurā pasludināja, ka Latvija ir patstāvīga, neatkarīga un demokrātiska republika un to vada Latvijas Pagaidu valdība.

Pēc Latvijas okupācijas 1940. gadā Latvijas Valsts svētku dienas svinēšanu aizliedza. Atmodas kustības laikā 1988. gada 15. novembrī tika rīkots lāpu gājiens no Vecrīgas uz Ķīpsalas RPI kopmītnēm par godu starptautiskajai studentu dienai 17. novembrī, kurā ar lāpām un sarkanbaltsarkanajiem karogiem uz Brīvības pieminekli manifestēja ne tikai studentu piederību starptautiskajai studentu saimei, bet arī Atmodas idejām.

Saules mūžu Latvijai!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu