Apsardzes firma: būtiski pieaudzis zādzību skaits

4.studija/LTV1/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaglis. Ilustratīvs foto
Zaglis. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Tumšajā laikā rudenī ik gadu sarosās citu mantu tīkotāji - zagļi. Apsardzes firma norāda, ka šogad zādzību skaits ir īpaši pieaudzis, iespējams, energokrīzes dēļ, jo cilvēki taupa, neapgaismo ne savus pagalmus, ne arī uzņēmumu teritorijas. Arī policijā atzīst - zādzību skaits ir pieaudzis, vēsta "4. studija".

Pēdējās nedēļās strauji palielinājies zādzību skaits. Apsardzes firmās ierasti nedēļā tiek saņemts viens trauksmes signāls par ielaušanos, bet tagad šādi signāli tiek saņemti katru nakti. 

Zagļi mīl tumsu, tādēļ katru gadu rudens un ziemas mēnešos pieaug zādzību skaits. Šis gads nav izņēmums, tomēr apsardzes kompānija, kuras rdzeslokā ir 15 000 objektu visā valstī brīdina par bīstamu tendenci - jo vairāk taupības nolūkos tiek izslēgta gaisma, jo lielāka iespēja mājās vai uzņēmumos sagaidīt nelūgtus viesus.

"Šobrīd esam novērojuši, ka iekļūšana ir tirdzniecības objektos, kas uz nakti tiek slēgti. Tāpat arī benzīntanki, autoservisi, veikali, kas ir varbūt neierasti, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem," stāsta SIA "Mega sargs" valdes locekle.

Viņa norāda, ka ir novērota tendence - saņemt vairākus izsaukumus uz vienu objektu vairākas naktis pēc kārtas. Tie ir viltus izsaukumi, kad zagļi mēģina secināt, vai objektā ir uzstādīta apsardze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu