Dombrovskis Kijivā ticies ar Zelenski un pārrunājis finansiālā atbalsta jautājumus (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

18. novembrī Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis ieradās Kijivā un tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski; tikšanās laikā tika apspriests Eiropas Savienības atbalsts krievu okupantu sapostītajai valstij, vēsta TV3 Ziņas.

Nesenākās Pasaules bankas aplēses liecina, ka Ukrainas atjaunošana prasīs vismaz 349 miljardus eiro. Taču šis skaitlis katru dienu aug, jo okupanti turpina apšaudīt pilsētas.

Dombrovskis tikās arī ar Ukrainas premjeru Denisu Šmihaļu. Viņš norādīja, ka nākamais Eiropas Savienības maksājums – 2,5 miljardi eiro – Ukrainu sasniegs jau 22. novembrī.

Ukraiņi gatavojas skarbai ziemai, tāpēc šobrīd partnervalstīm tiek lūgts ziedot arī elektrības ģeneratorus. Kijivas mērs Vitālijs Kličko norāda, ka galvaspilsētai ir rezerves, bet iedzīvotājiem jābūt gataviem sliktākajam scenārijam. Taču, ja Putins domājot, ka nosaldēs ukraiņus līdz tie padosies, tad viņš rūgti maldās.

Dombrovskis Kjivā saņēma skaistu sveicienu Latvijas valsts svētkos.

Eiropas Savienības vēstnieks Ukrainā, igaunis Mati Māsikass savā “Twitter” profilā ievietojis bildi, kurā redzams, ka Dombrovskis jau ķēries klāt viņam pasniegtajai svētku kūkai, kuru rotā uzraksts “Latvija” un mūsu valsts karogs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu