Kamēr Ukrainas kritiskā infrastruktūra Krievijas uzbrukumu rezultātā cieš aizvien lielākus postījumus un gaidāmās ziemas pārdzīvošanai ļoti nepieciešams Eiropas Savienības finansiāls atbalsts, arī Ungārijas valdība redz iespēju sev gūt kādu labumu – 13 miljardus eiro iesaldētās ES fondu naudas.

Piektdien Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns atkārtoti uzsvēra, ka Ungārija neatbalstīs Eiropas Savienības izziņoto plānu piešķirt Ukrainai 18 miljardus eiro lielu finansiālo palīdzību. Konferencē Budapeštā viņš norādīja: kaut gan Ungārija nosodot Krievijas agresiju un atbalstot ukraiņu tautu, tomēr vēloties prioritizēt savas valsts intereses. Šis paziņojums nāk tieši izdevīgā laikā, lai liktu ES pārdomāt savu politiku attiecībā pret Orbāna režīmu, konkrēti Ungārijai paredzēto ES fondu līdzekļu iesaldēšanu.

ES plānotais finansējums Ukrainai nāktu no dalībvalstu kopīga aizņēmuma kapitāla tirgos un tiktu piešķirts ikmēneša maksājumos, lai palīdzētu uzturēt Ukrainas enerģijas un veselības aprūpes infrastruktūru, kā arī valsts algu un pensiju izmaksu. Taču, lai šādu plānu īstenotu, ir jāgūst visu ES dalībvalstu vienbalsīgs atbalsts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X