14. Saeimā ievēlētie valdības locekļi atteikušies no savām parlamenta deputātu algām (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Visi četri 14.Saeimā ievēlētie pašreizējās valdības locekļi atteikušies no savām Saeimas deputātu algām.

No atalgojuma attiekušies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) un kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Par 14.Saeimas deputātu ievēlētais Jānis Patmalnieks (JV) atbilstoši interešu konflikta novēršanas regulējumam atstās pašlaik ieņemto Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja vadītāja amatu, informēja premjera birojā. Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli šāds ar deputāta statusu nesavienojams amats jāatstāj mēneša laikā kopš deputāta pilnvaru apstiprināšanas dienas.

Arī ekonomikas ministres biroja vadītājs un padomnieks Artūrs Butāns (NA), kurš arī ievēlēts 14.Saeimā, novembra laikā atstās amatu ministrijā, to jaunais deputāts norādījis iesniegumā parlamenta Prezidijam.

Kā ziņots, no savas 14.Saeimas deputātu algas attiekusies arī Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV), liecina Saeimas mājaslapā publicētā informācija.

Jau vēstīts, ka pašlaik notiek darbs pie topošās valdības deklarācijas veidošanas, lai izveidotu "Jaunās vienotības", "Apvienotā saraksta" un Nacionālās apvienības koalīciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu