NASA: cilvēks uz Mēness dzīvos un strādās jau tuvāko gadu laikā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kapsula "Orion", Mēness un Zeme.
Kapsula "Orion", Mēness un Zeme. Foto: AFP / Scanpix

NASA ir pārliecināta, ka līdz 2030. gadam uz Mēness dzīvos un strādās cilvēki. Paziņojums izteikts pēc tam, kad NASA kapsula “Orion”, ar kuru nākotnē plānots uz Mēness nogādāt cilvēku, veiksmīgi sasniedza Zemes dabisko pavadoni.

“Artemis I” misija vairākas reizes tika atlikta, tomēr pagājušajā nedēļā beidzot tika realizēta, kosmosā palaižot raķeti ar no Zemes vadāmu kapsulu. Šī misija ir pirmais lielais solis cilvēku nogādāšanās uz Mēness pirmo reizi teju 50 gadu laikā.

Pirmās misijas laikā tiek pārbaudīta kapsulas izturība un spēja aizlidot līdz Mēnesim un atlidot atpakaļ. Jau nākamajā misijā kapsulā atradīsies astronauti, kas apriņķos Mēnesi, vēlāk atgriežoties uz Zemes. Ja viss izdosies, tad trešajā misijā astronauti lūkos izkāpt uz Mēness.

Pagaidām plānots, ka astronauti apmetīsies netālu no Mēness dienvidpola, kur pavadīs aptuveni nedēļu, meklējot ūdens pēdas. Ja tās tiks atrastas, tad būs nodrošināta raķešu degviela tālākajam ceļam uz Marsu. Tieši tāpēc uz Mēness būs jāizveido pastāvīga cilvēku apmetne.

VIDEO: NASA TIEŠRAIDE

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu