Video "Apsaukā, grūsta un stundas laikā atskaņo Krievijas himnu." Daļai ukraiņu bērnu grūtības iejusties Latvijas skolās (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Klases telpa. Ilustratīvs attēls.
Klases telpa. Ilustratīvs attēls. Foto: Arturs Kārkliņš/LETA

Latvijas izglītības sistēmā – skolās un bērnudārzos – šogad mācās vairāk nekā 4000 bērnu no Ukrainas. Daudzi mācās divās skolās vienlaikus – klātienē Latvijā un tālmācībā Ukrainā. Valodas barjeras dēļ pilnīga iekļaušanās Latvijas izglītības sistēmā nav iespējama, un skolēni no Ukrainas ir pārslogoti un noguruši, vēsta Dienas ziņas.

Tā trešdien īpašā tikšanās reizē ar atbildīgās ministrijas un Valsts izglītības satura centra speciālistiem norādīja bēgļi no Ukrainas. Vēl daļa uzsvēra, ka viņu bērni skolā dažkārt cieš no vardarbības.

Ingai ir trīs bērni: divi vecākie mācās Natālijas Draudziņas vidusskolā, bet pa vakariem - tālmācībā Ukrainā. Jaunākais bērns četras dienas nedēļā mācās pirmajā klasē tiešsaistē Ukrainā, bet piektdienās apmeklē latviešu bērnudārzu.

Lielākais izaicinājums ir valodas barjera, kuras dēļ daļai Ukrainas skolēnu Latvijā nāksies palikt uz otru gadu. Tikšanās reizē pārrunāta arī apcelšana izcelsmes dēļ.

Tatjana, kuras dēls mācās 5. klasē, stāsta, ka viņas atvasi kāds klasesbiedrs regulāri apceļ: apsaukā, grūsta, sit. "Mēdz būt tā, ka stundas laikā ar skaļruni atskaņo Krievijas himnu. Tas ilgst jau divus mēnešus. Gāju runāt ar klases audzinātāju - nekādas jēgas."

Ministrija sola kopā ar Izglītības kvalitātes dienestu reaģēt uz šādiem signāliem.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu