Video ⟩ Vēstnieks: Dalailamam Baltija ir iedvesmojošs piemērs, kas būtu iespējams Tibetā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilt videost

Tibetas budistu garīgais līderis Dalailama izjūt tuvību ar visām trim Baltijas valstīm un uzskata tās par iedvesmojošu piemēru Tibetai, intervijā portālam TVNET norādīja Dalailamas pārstāvis Sonams Cerings Frasi, kurš novembra beigās viesojās Latvijā.

Nevar izslēgt, ka Dalailamas cienījamā vecuma dēļ tālas vizītes vairs netiks rīkotas, atzīst Frasi. "Domāju, ka nevar pilnībā izslēgt iespēju, ka Viņa Svētība dosies vizītē uz Rietumiem, jo viņš joprojām ir pie ļoti labas veselības. Pēc Covid-19 pandēmijas viņš galvenokārt ceļo pa Indiju. Bet Viņa Svētībai ceļš tagad ir ļoti tāls, un viņa vecumā - 87 gados - tas varētu nebūt īsti iespējams," norāda vēstnieks.

Neskatoties uz to, Dalailamam Baltijas valstis esot sirdij tuvas. "Baltijas valstis viņam ir bijušas iedvesma un modelis tam, kas būtu iespējams Tibetā. Viņa Svētībai tas ir sirdij ļoti tuvs temats," apliecina Frasi.

Iespējamais kompromisa risinājums varētu būt attālinātas Dalailamas uzrunas Baltijas valstu parlamentiem, lai aktualizētu Tibetai nozīmīgos jautājumus.

Par to, kāpēc Baltijas augstākās amatpersonas apmēram desmit gadus nav tikušās ar Tibetas garīgo līderi, un mainīgo ārpolitisko ainavu lasi tiešsaistes žurnālā Klik!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu