Foto ⟩ Pirmais "Stopify" sūtījums dodas uz Ukrainu

CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmais "Stopify" sūtījums dodas uz Ukrainu
Pirmais "Stopify" sūtījums dodas uz Ukrainu Foto: Mārtiņš Strazdiņš

Pateicoties Latvijā radītai ziedojumu straumēšanas platformai "Stopify", dažu nedēļu laikā Ukrainas armijas vajadzībām savākti 37 000 eiro. Par tiem iegādāti kvadricikli, drons, termokameras, taktiskie cimdi un citas karavīriem nepieciešamas lietas, vēsta LTV raidījums "Dienas ziņas".

Pirmajā sūtījumā ietilpst divi kvadricikli, kas pārbūvēti militārām vajadzībām, pielāgojot tos kravu un ievainoto vešanai, drons ar papildaprīkojumu, termovizors, vairāki nakts redzamības monokļi, portatīvā enerģijas stacija, kā arī profesionālās aizsargbrilles un ziemas cimdi.

Sūtījums nonāks pie 72. mehanizētās brigādes Ukrainas austrumos.

Upenieks arī norāda, ka "Stopify" nepilna mēneša laikā sasniegusi vairāk nekā 3420 abonentu no 37 valstīm, un kopā saziedoti 42 560 eiro.

Platforma "Stopify" pieejama angļu un ukraiņu valodā. Tās mērķis ir iedvesmot starptautisko sabiedrību aktīvāk atbalstīt Ukrainu cīņā par brīvību.

Ziedojumu straumēšana pieejama "stopify.org.ua". Platforma darbojas pēc ikmēneša abonementa principa - lietotājs izvēlas vienu no trim "abonēšanas plāniem", ko jebkurā brīdī varot mainīt vai atcelt. Ziedojums nonāk "Ziedot.lv" speciālajā "Stopify" fondā.

Projekta idejas autors un radošais direktors ir Upenieks, izstrādātājs - digitālā aģentūra "Cube", bet stratēģiskie partneri - "Ziedot.lv" un Ukrainas vēstniecība Latvijā. Platforma darbu sāka 2022.gada novembra sākumā.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu