Klimata aktīvisti uz divām stundām bloķē Berlīnes galveno lidostu (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Klimata aktīvisti ceturtdien uz apmēram divām stundām bloķēja lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos Berlīnes galvenajā lidostā.

Kustības "Pēdējā paaudze" aktīvisti straumēja savu protesta akciju tviterī, parādot, kā daži no viņiem pielīmēja sevi pie lidostas skrejceļiem, bet citi braukāja apkārt ar divriteņiem.

Akcija notika Berlīnes-Brandenburgas lidostā (BER) uz dienvidiem no Berlīnes. Aktīvisti pēcpusdienā iekļuva lidostā gan no ziemeļu, gan no dienvidu puses, un katrā grupā bija vairāki cilvēki.

Tviterī parādītajā materiālā bija redzams, kā aktīvisti iekļuva lidostā, pārgriežot nožogojumu, bet pēc tam pacēla plakātus un izskaidroja protesta būtību.

Pēc apmēram divu stundu pārtraukuma lidostas vadība ap plkst.18.15 (19.15 pēc Latvijas laika) atkal atļāva veikt ienākošos un izejošos reisus.

"Pēdējā paaudze" ir atbildīga par vairākām protesta akcijām, kas pēdējo nedēļu laikā sarīkotas Vācijas galvaspilsētā, tostarp ielās un krustojumos, kā arī pie ministriju ēkām.

Vācijas transporta ministrs Folkers Visings ceturtdien paziņoja, ka "Pēdējās paaudzes" protesti kļūst "arvien negodīgāki" līdzekļu izvēles ziņā un ka "sabiedrība nevar pieņemt šādu uzvedību".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu