Francijā no ezera izvilkta gigantiska zelta zivtiņa (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/Bluewater Lakes

Kāds britu makšķernieks pēc episkas cīņas no Francijas ezera izvilcis pasaulē lielāko zelta zivtiņu. Tā ir 30 kilogramus smaga.

Par Burkānu nodēvētā zivtiņa ezerā tika ielaista pirms 20 gadiem. Laika gaitā tā pamatīgi pieņēmās svarā un izmērā, kļūstot par lielāko zelta zivtiņu pasaulē. Lai to izvilktu no ezera, makšķerniekam vajadzēja 25 minūtes.

Protams, pēc zivs noķeršanas tā tika nofotografēta un palaista atpakaļ ezerā, lai arī citiem makšķerniekiem būtu iespēja to nozvejot, raksta “BBC”.

Turētas mājas akvārijā, zelta zivtiņas (carassius auratus) nemēdz izaugt lielākas par 5 centimetriem, tomēr savvaļā tās var kļūt par gigantiem. Nebrīvē šīs zivis arī nedzīvo ilgi, tomēr ezeros spēj sasniegt pat 25 gadu vecumu.

Tiesa, zelta zivtiņas ezeros jau radījušas zināmas problēmas, kaitējot ekoloģiskajam līdzsvaram. Parasti šīs zivis ezeros nonāk cilvēku dēļ, kuri vēlas atbrīvoties no saviem mājas mīluļiem. Sajutušas brīvības garšu, zelta zivtiņas sāk pieņemties svarā un sagandēt ūdeni vai kaitēt augiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu