Šrilankas TOP8 instagramīgākās vietas iespaidīgām fotogrāfijām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Soloviova Liudmyla/Shutterstock

Šrilanka ir pasakaini skaista sala, kur ik uz soļa skatam paveras burvīgas ainavas - sulīgi zaļas tējas plantācijas mijas ar zilganā dūmakā ietītiem kalniem, iespaidīgiem ūdenskritumiem un balto smilšu pludmalēm. Ne velti šo salu dēvē par Indijas okeāna pērli, jo šeit gandrīz jebkur var atrast iemūžināšanas vērtus skatus, tomēr dažviet ir iespējams “nomedīt” patiesi elpu aizraujušus kadrus, kas noteikti neatstās vienaldzīgus tavus “Instagram” sekotājus.

Sadarbībā ar “Novatours” atklāsim astoņas pārsteidzošas vietas Šrilankā, kur uzņemtās fotogrāfijas izpelnīsies īpaši dāsnu sirsniņu un īkšķīšu birumu sociālajos tīklos.

Saullēkts Ādama smailē

Šī virsotne atrodas 1141 m augstumā virs jūras līmeņa, sniedzot unikālu iespēju iemūžināt patiesi satriecošas kalnu panorāmas. Labākais laiks filmēšanai un fotografēšanai Ādama smailē ir saullēkts.

Vilciens no Kandi uz Ellu

Elpu aizraujošo braucienu ar vilcienu, kas līkumo caur kalnainām tējas plantācijām, nedrīkst palaist garām neviens Šrilankas apceļotājs. Zinātāji apgalvo, ka šis, iespējams, ir viens no skaistākajiem vilcienu maršrutiem visā pasaulē. Redzot iespaidīgās “Instagram” fotogrāfijas, būtu teju vai grēks viņiem nepiekrist. Iekāpjot šajā vilcienā, turi kameru gatavībā, jo pa ceļam būs daudz satriecošu ainavu!

Gleznainā Hiriketijas pludmale

Hiriketijas līcis no drona lidojuma augstumiem pēc formas atgādina pakavu vai krastā izskalotu milzu gliemežnīcu. Tirkīzzili viļņi, kas apskalo zeltaino pludmali, ko ieskauj lekni palmu džungļi, kopskatā rada satriecoši skaistu kompozīciju.

Majestātiskā Pidurangala klints

Šis masīvais klinšu veidojums atrodas tikai dažus kilometrus no Sigīrijas klints. Labākais laiks fotografēšanai ir saullēkts vai saulriets, kad saules stari efektīvi izgaismo vareno klinti, kas majestātiski slejas augšup no džungļu jūras.

Iespaidīgais Harija Potera tilts Ellā

Iespaidīgais tilts, ko balsta deviņas milzu arkas, ir kļuvis par vienu no Šrilankas populārākajiem tūrisma objektiem, pateicoties krāšņajām apkārtnes ainavām un līdzībai ar tiltu no pasaulslavenās filmas par burvi Hariju Poteru.

Džami Ul-Alfara mošeja jeb Sarkanā mošeja

Sarkanā mošeja ir viena no populārākajām Šrilankas galvaspilsētas Kolombo apskates vietām. Tā ir celta divdesmitā gadsimta sākumā un pārsteidz ar savu neparasto sarkanbalto rakstu. Tiek uzskatīts, ka šis krāšņais arhitektoniskais veidojums savulaik pildījis savdabīgu bākas funkciju, palīdzot jūrniekiem kuģot pa mošejai garām plūstošo upi.

Koši zaļās tējas plantācijas Nuvara Elijā

Nuvara Elija neapšaubāmi ir Šrilankas slavenākais tējas reģions. Te skatam paveras iespaidīgi kalni, kas klāti ar sulīgi zaļām tējas plantāciju terasēm. Labākais laiks fotografēšanai ir no rīta, kad te var noķert ne tikai ideālo apgaismojumu, bet arī vērot tējas vācējus darba procesā.

Romantiskā Mihiripennas pludmale

Šī gleznainā pludmale atrodas Unavatūnā, Šrilankas dienvidu krastā. Dabas veidoto baseinu aizsargā koraļļu rifs, piedāvājot lieliskas snorkelēšanas iespējas piedzīvojumu kārajiem, kā arī netraucētus mirkļus tiem, kas meklē divvientulību un vēlas iemūžināt sevi romantiskās fotogrāfijās uz eksotiskās Šrilankas dabas fona.

Laiks nocelt no plaukta čemodānu, jo arī ziemā ir iespējams izbaudīt saulainu un siltu atvaļinājumu! 

Raksts tapis sadarbībā ar "Novatours".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu