Balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu gaidāms decembra vidū (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu Saeimā gaidāms nedēļā pēc 12.decembra, šorīt LTV "Rīta panorāmā" prognozēja "Jaunās vienotības" politiķis Krišjānis Kariņš, kurš nominēts premjera amatam.

Kariņa vērtējumā, pašlaik darbs pie valdības izveides norit "ļoti normālā ritmā" un strīdu un pārpratumu stadijai partijas esot tikušas cauri. Šodien pamatā plānots beigt darbu pie valdības deklarācijas.

Politiķis atzina, ka ne par visu partijas būs spējušas panākt pilnīgu vienprātību, piemēram, par nodokļiem diskusijas turpināsies arī pēc valdības izveides. Pašlaik partijas esot vienojušās tikai par pāris principiem, piemēram, ka šogad strauji nodokļus nemainīs un izmaiņas tiks veiktas tikai vienu reizi Saeimas sasaukuma laikā, tās pamatīgi izdiskutējot gan starp partijām, gan ar iesaistītajām pusēm.

Kariņš atzina, ka ar 54 balsīm parlamentā jaunajai koalīcijai ir problēmas nodrošināt vairākumu visās komisijās.

Pēc viņa vārdiem, pēc tam, kad pamainīsies Saeimas sastāvs, daļai deputātu kļūstot par ministriem, tiks mainīts arī deputātu sastāvs komisijās, tostarp koalīcija izvērtēs, kurās komisijās noteikti vajag nodrošināt vairākumu. Kariņš ir pārliecināts, ka Juridiskajā komisijā koalīcijas pārstāvniecība būtu jāpamaina un jānodrošina vairākums.

Kā ziņots, par koalīcijas izveidi ir vienojušās partijas "Jaunā vienotība", "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība, kas pašlaik strādā pie valdības darāmo darbu saraksta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu