FOTO ⟩ Ar ko ikdienā pārvietojas kara noziedznieks Putins? (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Obiri Emmanuel Nosa/Shutterstock

Katram valstu līderim ir savs auto, ar kuru persona tiek pārvadāta. Karalienei Elizabetei II bija ļoti daudz mašīnu, piemēram, "Bentley State Limousine", kas savulaik bija otrā dārgākā mašīna pasaulē. Arī kara noziedzniekam Vladimiram Putinam ir savs limuzīns - "Aurus Senat".

"Aurus Senat" pēc pasūtījuma Putinam tika uzbūvēts 2018. gadā. To paveica Maskavā bāzētais valdības inženierzinātniskais institūts "NAMI". Iepriekš Putins pārvietojās ar "Mercedes-Benz S600" spēkratu.

Auto tika prezentēts Putina ceturtajā inaugurācijā 2018. gadā. Pašlaik tas ir oficiālais Krievijas "prezidenta valsts auto", kas dažādās konfigurācijās tiek izmantots gan praktiskām, gan svinīgām lietām.

Skaidri novērojams, ka automašīnas ārējais izskats ir aizgūts no "Rolls-Royce Phantom" luksusa sedana - jumta līnija, aizmugurējie lukturi, motora pārsegs, logi un pat spoguļi.

Foto: "Aurus Senat" limuzīni

Tiesa, paši ražotāji tā neuzskata. Savā paziņojumā viņi raksta: "Šī lieliskā atlēta vīrišķība ir apvienota ar gludām līnijām un cēlām formām."

Priekšējais režģis ir izmainīts minimāli. Tāpat arī riteņu diskos ievietotie "Aurus Senat" logo vāciņi aizgūti no "Rolls-Royce Phantom".

Standartā šis spēkrats ir aptuveni 5,63 metrus garš un sver 2700 kilogramus, bet Putina auto izmēri ir 6,7 metri un svars sasniedz aptuveni 7200 kilogramus.

Auto ir aprīkots ar ložu necaurlaidīgu bruņojumu, logiem. Tāpat arī auto apakša ir pielāgota, lai tas izturētu sprādzienus. Šim auto ir arī "run-flat" gumijas riepas, kurās iebūvēti slepeni ieroči. Tāpat Putina mašīna ir aprīkota ar autonomu skābekļa padevi. Kopējā spēkrata masa ir pielīdzināma komerciālajam autobusam.

Zem motora pārsega atrodas "Twin-turbo" 4,4 litru V8 benzīna motors. Kā tiek ziņots - tas esot izstrādāts kopā ar "Porsche" (tikpat labi dizains var būt nozagts no vācu uzņēmuma). Motors savienots pārī ar elektromotoru. Spēkratam ir deviņu pārnesumu automātiskā ātrumkārba. Putina mašīnas jauda ir 440 kW jeb 590 zirgspēki.

Kā ziņo Krievijas mediji, spēkrats no 0 km/h līdz 100 km/h spēj ieskrieties sešās sekundēs. No iekšpuses auto apdarināts ar pulētu koku, savukārt sēdvietas ir apšūtas ar ādu. Tāpat spēkratā ir ledusskapis šampaniešiem, bet logi aprīkoti ar aizkariem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu