Ģenerālis Šulte nolēmis doties izdienas pensijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte piedalās preses konferencē, kurā informē par jautājumiem, kas saistīti ar drošību un kārtību Dziesmu un deju svētkos.
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte piedalās preses konferencē, kurā informē par jautājumiem, kas saistīti ar drošību un kārtību Dziesmu un deju svētkos. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Izdienas pensijā nolēmis doties Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks, ģenerālis Juris Šulte.

VP priekšnieks Armands Ruks aģentūrai LETA apstiprināja, ka saistībā ar izdienas pensijas vecuma sasniegšanu saņēmis viņa ziņojumu par vēlmi pensionēties, ko saskaņā ar normatīvo regulējumu nevar aizkavēt.

LETA arhīvs liecina, ka Šulte par Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku nozīmēja 2017.gadā.

Šulte līdz iecelšanai Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā ieņēma VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka, Izmeklēšanas atbalsta pārvaldes priekšnieka amatu.

Šulte darbu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs uzsācis 1992.gada 23.aprīlī Konvoja pulkā obligātajā dienestā. No 1994.gada novembra līdz 2000.gada janvārim viņš strādāja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas policijas pārvaldes Kriminālpolicijā.

No 2000.gada janvāra Šulte ieņēma amatu Rīgas Galvenās policijas pārvaldē kā 24.policijas nodaļas galvenais inspektors, nodaļas priekšnieka vietnieks. Savukārt no 2000.gada septembra līdz 2004.gada oktobrim Šulte strādāja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē.

Sākot no 2004.gada oktobra līdz 2009.gada aprīlim, viņš strādāja Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Izmeklēšanas atbalsta pārvaldes priekšnieka vietnieka amatā. Savukārt no 2009.gada aprīļa Šulte tika iecelts par Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieku, Izmeklēšanas atbalsta pārvaldes priekšnieku.

Dienesta laikā Šulte par priekšzīmīgu dienestu apbalvots 50 reizes, tai skaitā ar Viestura ordeni, Ministru kabineta Atzinības rakstu un Valsts drošības dienesta (Drošības policijas) goda zīmi.

Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amats ir viens no nozīmīgākajiem amatiem VP struktūrā, turklāt šī amata ieņēmējs vienlaikus ir VP priekšnieka vietnieks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu