Putins kārtējo reizi pieprasa Krievijas iedzīvotāju pārcelšanu no graustiem; šo problēmu viņš "risina" jau 15 gadus (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins kārtējo reizi paziņojis, ka nepieciešams panākt, lai Krievijas iedzīvotāji vairs nedzīvo graustos - novecojušos un avārijas stāvoklī esošos mājokļos. Šādu prasību Putins regulāri atkārto jau 15 gadus, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

“Vajag cilvēkus no graustiem pārcelt, jau notiek cilvēku pārcelšana prom no avārijas stāvoklī esošiem namiem,” Putins paziņoja, tiekoties ar Krievijas reģionu pārstāvjiem.

Diktators uzsvēra, ka pilsētu un ciemu labiekārtošana esot jūtīga tēma, tomēr Krievijas iedzīvotāji jau tagad savām acīm redzot pozitīvas pārmaiņas.

Pirmo reizi par nepieciešamību atrisināt graustu problēmu Putins izteicās jau 2007.gadā.

“Valsts neuzmanību pret šādām problēmām es uzskatu par amorālu. Nevar valsts ar tādām naftas un gāzes ienākumu rezervēm samierināties ar to, ka miljoni cilvēku dzīvo graustos,” pirms 15 gadiem paziņoja Putins.

Kopš tā laika viņš graustu jautājumam pievēršas regulāri.

2012.gadā diktators izteicās, ka “cilvēkus nepieciešams galu galā izvilkt no graustiem”. Gadu vēlāk viņš paziņoja: “Pirmkārt, ir nepieciešams cilvēkus izvilkt no graustiem.”

2020.gadā graustu problēmai Putins pievērsās vismaz divas reizes.

2021.gadā diktators atkal runāja par šo jautājumu, paziņojot: “Es par šo esmu runājis jau daudz reižu, bet gribu uzsvērt vēlreiz - ir nepieciešams cilvēkus izvilkt no graustiem.” 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu