Sarkandaugavas pārvada atvēršana kavēsies (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sarkandaugavas satiksmes pārvads.
Sarkandaugavas satiksmes pārvads. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā jaunuzceltā pārvada pār dzelzceļu Sarkandaugavā atvēršana satiksmei vēl kavēsies, informē Rīgas domē.

Satiksmes departamenta pārstāvji skaidro, ka šobrīd notiek Sarkandaugavas pārvada projekta izmaiņu dokumentu saskaņošana un atzinumu saņemšana no atbildīgajām institūcijām par objekta gatavību ekspluatācijai. Tāpat Satiksmes departaments tuvākajā laikā apsekos būvobjektu, lai pieņemtu paveiktos darbus.

Pārvadu satiksmei plānots atvērt pēc darbu pieņemšanas un nepieciešamo dokumentu saskaņošanas, informē dome. Konkrēts atklāšanas datums tagad vairs netiek nosaukts.

Iepriekš Rīgas domes Komunikācijas pārvalde informēja, ka jaunuzceltā pārvada pār dzelzceļu Sarkandaugavā slogošanas rezultāti apliecinot tā gatavību satiksmes atvēršanai, tobrīd solot tā atvēršanu novembra otrajā pusē.

TVNET jau ziņoja, ka oktobra sākumā tika veikta Sarkandaugavas pārvada slogošana, lai pārbaudītu pārvada faktisko nestspēju. Pārbaudes un analītisko aprēķinu rezultāti apstiprinot, ka pārvadu pieļaujams ekspluatēt ar ikdienas satiksmes slodzēm.

Jaunuzbūvētais pārvads apvienojumā ar Austrumu maģistrāli ir būtisks posms Rīgas pilsētas satiksmes plūsmu sakārtošanā, uzskata Rīgas domes vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Jaunā pārvada garums bez nobrauktuvēm ir 454,4 metri. To veido septiņas atsevišķas laidumu konstrukcijas abos virzienos un divi pieslēgumi - pie Viestura prospekta un pie Tvaika ielas. Slogošanas laikā eksperti veica pārvada izlieču mērīšanu un to salīdzināšanu ar teorētisko aprēķinu. Tāpat tika veikta pārvada laiduma konstrukcijas vispārējā inspekcija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu